By 21 april 2017 Read More →

De leukste uitjes meivakantie 2017 met je gezin

Jeuh, vandaag nog Koningsspelen en dan eindelijk meivakantie. We zijn hier allemaal toe aan wat chill-tijd. We gaan dus genieten van -jawel- twee weken rust. Alhoewel rust. We ondernemen natuurlijk wel het een en ander.

Deze week deel 1 van leuke uitjes, volgende week deel 2.

De leukste uitjes meivakantie 2017 met je gezin

Ter voorbereiding op de meivakantie hebben we weer wat leuke ideetjes voor uitjes meivakantie 2017 met je gezin voor je op een rij gezet.

# Cool Japan in het Volkenkunde museum

Hello Kitty, samoerai, manga, strips, films, robots en andere technologische snufjes. Waanzinnige games, extravagant geklede jongeren en een uitzinnige fancultuur. Japan heeft een cultuur van extremen. Tradities en moderne visuele uitspattingen gaan hand in hand.  COOL JAPAN  is van 14 april 2017 t/m 17 september 2017 te zien in Museum Volkenkunde. Deze tentoonstelling brengt de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld en dompelt je onder in populaire Japanse beeldcultuur.

In de meivakantie (22 april t/m 7 mei) kunnen kinderen dagelijks deelnemen aan workshops, rondleidingen en andere activiteiten. Krijg de Japanse krijgskunst Aikido onder knie, knutsel Japanse karpers of Lucky Stars. Leer dansen als een robot of ontwerp je eigen manga. Luister naar de spannendste verhalen bij het Japanse vertelkastje, de Kamishibai of ontmoet de menselijke robot Pepper. De allerkleinsten gaan op pad met een kleur- en speurkaart en maken een fantasieritje in de Wilde Bus.

Kijk hier voor meer informatie: www.volkenkunde.nl

# Meivakantie vol speurwerk en mysterie in Huis van Hilde

In Huis van Hilde, het archeologiecentrum van Noord-Holland, staan speuren, ontdekken en beleven centraal tijdens de meivakantie. Let op: van 22 t/m 30 april. Elke dag is er voor groot en klein wat te doen. Kleine speurders krijgen een witte jas aan en ontdekken van alles in de spannende nieuwe tentoonstelling ‘Cold Cases’. Er is een ontdekroute door de tentoonstelling, een ‘bottentour’ en een spannend Cluedo spel. Op 23 april is er een voorstelling van het verteltheater ‘De Vloek van Brederode’, met middeleeuwse muziek.Op de Dag van de Mysteries op 26 april kun je knutselen en je laten schminken. Natuurlijk kun je ook als archeoloog aan de slag in de ArcheoHotspot of de ArcheoGame spelen.

# Wij zijn de baas!

Kinderen van 6 t/m 12 jaar ontdekken de Tweede Kamer en de politiek op dinsdag 25 april. Het thema van deze editie is ‘Wij zijn de baas!’. Tussen 11:00 en 16:00 uur kunnen kinderen een rondleiding volgen door de Tweede Kamer, al hun vragen stellen aan echte Tweede Kamerleden, hun eigen stad bouwen, de Politieke Bingo doen en hun eigen verkiezingsposter maken.

Kijk hier voor meer informatie: www.prodemos.nl/kinderrijk

# Koningen, keizers, prinsen en prinsessen in het Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum staat in het teken van koningen, keizers, prinsen en prinsessen. Van 22 april t/m 7 mei beleef je daar koninklijke avonturen. Maak mooie kronen en machtige zwaarden. Ontmoet Prinses Arabella van Mylo Freeman en droom weg bij prinsheerlijke verhalen.

Kijk hier voor meer informatie: www.kinderboekenmuseum.nl

Nog op zoek naar leuke uitjes meivakantie 2017? We hebben er zoals ieder jaar weer een aantal op ene rij gezet. Volgende week volgt deel 2.22

# Piratenweken in het Scheepvaartmuseum

Tijdens de meivakantie (vanaf zaterdag 22 april t/m zondag 7 mei) staat Het Scheepvaartmuseum in het teken van piraten.Tijdens de Piratenweken zijn er allerlei activiteiten voor gezinnen met kinderen vanaf 3 jaar.

Kids worden met een ooglapje en piratenschmink  omgetoverd tot een stoere piraat of zeerover. Of maak zelf een piratenhoofdband en ga op de foto als een echte piraat! Voor kinderen van 3-6 jaar is er een kleuterprogramma op het VOC-schip Amsterdam, net een écht piratenschip. De kinderen kunnen samen met Rinus de Rat aan boord en beleven met hem spannende avonturen. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen mee met de familierondleiding op het VOC-schip en horen stoere verhalen over matrozen, zeelui, kapers en piraten.

Kijk hier voor meer informatie: www.hetscheepvaartmuseum.nl
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.