By 3 januari 2017 Read More →

Kerstvakantie uitjes met kinderen

Zo, alle feestdagen achter de rug. En de kids hebben nog lekker een week kerstvakantie voor de boeg. Wellicht ga je nog iets leuks met de kinderen ondernemen? Al eerder publiceerden we dit overzicht met uitjes. Tijd voor nog een versie!

Naast deze twee overzichten hebben we ook een overzicht met linken naar coole musea voor kids per provincie.

Tips voor kerstvakantie uitjes met kinderen 

# 100 jaar Schiphol – klaar voor vertrek

Tot en met 7 mei 2017 is er in het Amsterdam Museum een tentoonstelling ter ere van het 100 jarig bestaan van Schiphol. Van modderig weiland tot hightech luchthaven. En over de toekomst. Waar gaat Schiphol naartoe? Zijn er grenzen aan de groei? Hoe zie jij het voor je?

De tentoonstelling zit vol met interessante weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat er een dierenhotel is op Schiphol? En dat Schiphol altijd maar doorgaat, dag en nacht? Is jouw kind gek van vliegtuigen? Dan is deze expo een aanrader. Tijdens de kerstvakantie en op zondag zijn er allerlei leuke activiteiten voor het hele gezin.

Meer informatie: www.amsterdammuseum.nl

# Cool event in Scheveningen

T/m 15 januari 2017 wordt het Cool Event voor de 10e keer georganiseerd. De badplaats Scheveningen is omgetoverd tot een winters paradijs. Bewonder de ICE EXPO Scheveningen FAMOUS ART IN ICE op de boulevard tegenover het Kurhaus. Schaatsen op de 600m2 grote schaatsbaan voor het Kurhaus Hotel of roetsj van de 30 meter lange ijsglijbaan op de boulevard. 
Naast de schaats- en roetsjbaan worden er gedurende het winterse evenement diverse activiteiten georganiseerd in Scheveningen.

Meer informatie: www.cooleventscheveningen.nl 

# Ik ben Kikker

Wie kent Kikker niet? Het Kinderboekenmuseum viert deze vakantie zijn nieuwe Kikker-tentoonstelling met allerlei leuke activiteiten tot 8 januari. In de bijna 150 m2 tellende vrolijke doe- en leertentoonstelling Ik ben Kikker komen de geliefde boeken van de internationaal vermaarde Max Velthuijs tot leven en beleven kinderen de avonturen van Kikker en zijn vriendjes Eend, Rat, Varkentje, Haas en Beertje.  Er is van alles te ontdekken en te doen: schatgraven met Beer, schaatsen met Eend, taarten maken met Varkentje, klussen met Rat en nog veel meer. Net als in de boeken leren kinderen in deze vrolijke doe- en leertentoonstelling over grote emoties als liefde, angst en blijdschap. Ik ben Kikker is de eerste expositie van het Kinderboekenmuseum die ook in het Engels is. Voor kinderen vanaf 0 jaar oud.

Meer informatie: www.kinderboekenmuseum.nl

# Amsterdam Light Festival

Heb je nog een dagje Amsterdam in de planning staan? Pak dan ook zeker Amsterdam mee in de avonduren. Het Amsterdam Light Festival heeft een wandel- en een vaarroute. De gratis wandelroute voert je langs 23 licht kunstwerken door de buurten Weesper en Plantage.  Je vindt er mooi verlichte historische gebouwen, maar ook bijzondere verlichting in de stadsparken.

Liever met de boot?  In 75 minuten brengt de boot je langs, onder en door spectaculaire lichtshow kunstwerken.

Meer informatie: amsterdamlightfestival.com

foto: Janus van den Eijnden

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.