By 17 september 2016 Read More →

Dummie de Mummie dag in Rijksmuseum de Oudheden

Op zondag 25 september organiseert Rijksmuseum van Oudheden weer een Dummie de mummie dag. Dit keer helemaal in het teken van het gloednieuwe boek ‘Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl. Auteur Tosca Menten en Dummie zelf komen die dag ook naar het museum.

Tosca zal in twee sessies vertellen over haar achtste boek over Dummie dat op 23 september a.s. verschijnt en zal aansluitend signeren. Met knutseltafels, een ‘Ghladde Jator’-speurtocht en een verkleedwedstrijd belooft het een feestelijke dag te worden. Alle activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Aanmelden voor het ochtend- of middagprogramma kan via de link onderaan dit artikel.

Dummie de Mummie dag

In het nieuwe boek gaat Dummie naar Rome. Op de Dummie de mummie dag is hij daarom verkleed als Ghladde Jator. Kinderen die zelf ook verkleed als Romeinse gladiator op de Dummiedag komen, maken kans op een mooi prijzenpakket. Behalve de optredens van Tosca Menten bij de Egyptische tempel (om 11.00 uur en om 14.00 uur), is er ook een Ghladde Jatorspeurtocht door het museum. Deze speurtocht is alleen op de Dummie de mummiedag beschikbaar. Bij de teken- en knutseltafels kunnen kinderen een obelisk maken of mummiekleurplaten kleuren. Bovendien valt er in het museum van alles te ontdekken over het oude Egypte, het land en de tijd waar Dummie vandaan komt.

Uittip Dummie de Mummie in Rijksmuseum de Oudheden

Dummie de mummie in het Rijksmuseum van Oudheden

Samen met auteur Tosca Menten en illustrator Elly Hees maakte het Rijksmuseum van Oudheden eerder een Dummie de mummiespeurroute voor de tentoonstelling ‘Egypte land van onsterfelijkheid’. Dit boekje met opdrachten, puzzels, woordzoekers en een prijsvraag over het oude Egypte is tot en met 2 oktober 2016 te koop bij de museumkassa (€2,95). Ook kan er via de website een Dummie de mummieverjaardagspartijtje (voor kinderen van 8 t/m 12 jaar) geboekt worden.

Meer informatie vind je op: www.rmo.nl/dummiedemummiedag

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.