Uitjes tip: Girls in Tech & Family Day

Op dit moment is het grootste techfestival ter wereld  ‘Campus party’ gaande in de jaarbeurs van Utrecht. Op zaterdag 28 mei is het evenement speciaal gericht op het hele gezin: van jong tot oud. Voor iedereen die iets meer wil leren over tech.

Laat je niet afschrikken door het ‘Girls in Tech’ in de naam van het event. Het programma op deze zaterdag is speciaal gericht op kinderen en jongeren van 8 – 16 jaar. Er zijn overigens ook activiteiten voor kinderen vanaf 5 jaar. Vaders en zonen zijn dus net zo welkom! Neem je hele familie gezellig mee!

Een dagticket voor Girls in Tech & Family Day kost vijftien euro en biedt toegang voor twee volwassenen en vier kinderen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Campus Party-website.

Wat valt er te beleven op Girls in Tech & Family Day?

Pfff wat niet! Voor het hele gezin zijn er activiteiten, zelfs voor ouders. Je kunt je kind mee laten doen aan een workshop, terwijl jij luistert naar interessante spreeksters bij de Techionista-talks, georganiseerd door Vivianne Bendermacher. Hier spreken de meest inspirerende vrouwen uit de Techionista-community: van een data-scientist tot de bedenker van een kindvriendelijke zoekmachine, en van een gamesontwikkelaar tot een app-bouwer.

Girls in tech

Uiteraard kun je als ouder ook zelf meedoen aan een workshop. Wat dacht je van:

  • Het DigiVita Code Event georganiseerd door VHTO, waar kinderen door middel van workshops leren programmeren: Hello Ruby (5-8 jaar), MakeyMakey (8-10 jaar) en AppInventor (vanaf 11 jaar).
  • Leren hoe tech je leven slimmer maakt? Tijdens de workshops van Bomberbot en CodeUur leer je programmeren. Er zijn tweehonderd werkplekken waar je aan de slag kunt. Liever leren coderen? Dat kan in CoderDojo van Ziggo. Daarnaast verzorgt Codestarter workshops over 3D-printing, Lego Mindstorm en Minecraft. En voor de leuke afwisseling leert Facebook je graag hoe je jouw Instagram pimpt.
  • Cinekid organiseert verschillende activiteiten, waaronder workshops over hacken, apps en robotica. Verder maak je tijdens de workshop Touch Board alledaagse voorwerpen interactief – wat dacht je van muziek maken met een banaan? En je kunt er een 3D-virtual reality-bril maken van hout en twee spannende spellen spelen: in The Leap Experience balanceer je in virtual reality boven diepe afgronden op bewegende pilaren; met Paperdude VR bezorg je kranten op een echte fiets en met virtual reality-bril in een digitale krantenwijk. En dat is lastiger dan het lijkt. Dus daag je ouders ook uit!
  • Met uitvinder en designer Eibert Draisma (bekend van het NOS Jeugdjournaal) maak je zelf een Battery Eater-robotje. Ook kun je bij hem racen met zelfgemaakte bootjes van alleen een pak melk, waxinelichtjes en rietjes. Neem bovendien een kijkje in de makerspace, waar jonge techneuten aan het werk zijn met drones, robots en virtual reality. En vergeet niet te gamen in de Game Zone of met drones te spelen in de Drone Zone. Tip: mis de finale van het eerste EK Indoor Drone Racing op zaterdagmiddag niet.

Fun voor Girls in Tech

Heb je al een tienerdochter? Grote kans dat zij (en jij) schrijfster Niki Smit kent. En dat je haar graag in het echt wilt ontmoeten. Dat kan! Tussen elf en twaalf uur is er een meet-and-greet met Niki Smit en signeert ze je boek. En de eerste 555 meiden bij de stand krijgen zelfs het boek Project Prep over mode, tech, New York en L.O.V.E!

Het volledige programma vind je hier.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Digi, Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.