Word jij een slootjesexpert?

Pak je agenda vast en noteer: IVN Slootjesdagen op 11 en 12 juni 2016. Kruip, glibber, speur en ontdek alles over slootjes tijdens de Slootjesdagen.Word Slootjesexpert, ga mee op slootjessafari, snorkel in de sloot en kwaak mee met een kikkerconcert.

Tijdens de IVN Slootjesdagen 2016 worden kinderen onder begeleiding van IVN Natuurgidsen echte Slootjesexperts. Meer dan 100 lokale IVN-afdelingen organiseren natuurbelevenissen voor jong én oud, door heel Nederland. Tijdens die activiteiten ontdekken kinderen wat er allemaal leeft en gebeurt in een doodgewone sloot.

Gratis zoekkaart waterdiertjes

Wil je weten waar en wanneer je naar een Slootjesdag-activiteit kunt gaan? Op ivn.nl/slootjesdagen vind je een overzicht van alle locaties. Bestel meteen de gratis zoekkaart waterdiertjes. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken. Leuk om te weten: de zoekkaart kan tegen water! Je kunt ermee in de regen lopen en er zelfs zwemmen.

Waterdiertjes kaart slootjesdagen 2016

Slootjesdagen 2016 wordt georganiseerd door IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor hen zelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit! Ontdekken, spelen, leren: opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur. IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Lokaal organiseren ruim 20.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.