By 12 april 2016 Read More →

Wil jij een (gratis) nachtje slapen op een VOC-schip?

Het scheepvaartmuseum viert feest en trakteert daarom 25 kinderen met ouder op een nachtje slapen op hun replica VOC-schip. Lees hier hoe.

Wie jarig is, trakteert! In april ligt de replica van het VOC-schip Amsterdam 25 jaar aan de steiger van Het Scheepvaartmuseum. Om dat te vieren nodigt het Scheepvaartmuseum 25 kinderen (8 t/m 12 jaar) uit om samen met een ouder of volwassen begeleider te solliciteren als ‘ nachtmatroos’. 

Word jij geselecteerd, dan krijg je de unieke mogelijkheid om tijdens Pinksteren (15-16 mei) op dit VOC-schip te slapen. Er zijn dus 25x 2 slaapplekken beschikbaar.

VOC schip visual artikel

Voorlopig programma

Op zondagmiddag 15 mei word je om 16.15 uur omtvangen. Je reis naar de Gouden Eeuw begint in het museum. Spelenderwijs leren de 50 aanwezige kinderen en begeleiders elkaar en het schip kennen. Daarna is het tijd om, als echte nachtmatroos, ‘aan het werk’ te gaan: corvee, een vlag maken, een lied schrijven, voorleesdienst en eten proeven geïnspireerd door maaltijden aan boord tijdens de Gouden Eeuw. Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning met spelletjes en een spannende VOC-schip-quiz. Maandagochtend 16 mei wordt afgesloten met ontbijt en ochtendgymnastiek waarna de nachtmatrozen hun achtergebleven familie om 9.30 uur met een welkomstritueel weer zien op de steiger van Het Scheepvaartmuseum.

Alle informatie over aanmelden, voorwaarden van deelname en de veelgestelde vragen zijn te vinden op www.hetscheepvaartmuseum.nl/slapenophetvocschip

Aanmelden

Net als in de VOC-tijd, toen de aanmeldingen ook op een vaste locatie en vooraf aangekondigde dag plaatsvonden, gebeurt dat nu ook. Op maandag 25 april 2016 kan elk kind tussen 8 en 12 jaar zich samen met een ouder of begeleider als duo aanmelden in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Aanmelden en deelname aan ‘Slapen op het VOC-schip’ zijn gratis. Let wel even op of jullie aan de voorwaarden voldoen.

Onder leiding van een notaris worden de 25×2 gelukkige winnaars op willekeurig geselecteerd uit alle aanmeldingen. Op 2 mei krijgen de winnaars bericht.

Over Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum, gevestigd in een monumentaal pand uit 1656, laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In twaalf interactieve tentoonstellingen ontdekt de bezoeker op zijn eigen manier 500 jaar maritieme geschiedenis. Het toont het beste uit de vooraanstaande collecties. Bovendien zijn er speciale familietentoonstellingen, zoals ‘Het verhaal van de walvis’ en ‘Het leven aan boord’. Met zo’n 330.000 bezoekers per jaar bevindt het museum zich in de top 10 van Amsterdamse musea en is daarmee een trekpleister voor binnen- en buitenlandse bezoekers.

Het Scheepvaartmuseum maakt ook onderdeel uit van de MoodKids’ lijst met Coole musea in Nederland.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.