By 1 oktober 2015 Read More →

Kinderen gratis naar het anatomiemuseum BODY WORLDS

Op 3 en 4 oktober is het weer het Weekend van de Wetenschap. Het anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project trakteert kinderen (jonger dan 15 jaar) dat weekend op gratis toegang.

gratis toegang BODY WORLDS foto credits: © Fotografie Groen, BODY WORLDS -Amsterdam

Eerste kennismaking met wetenschap

De expositie – The Happiness Project – vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam.

>> CHECK HIER: Alle Kidsproof Musea van Nederland

Naast deze permanente tentoonstelling is er een speciaal programma ontwikkeld voor kinderen, als eerste kennismaking met wetenschap.

Zo geeft gelukswetenschapper Leo Bormans een kinderlezing over de kracht van geluk en leren dokters in spe (8-12 jaar) alles over het menselijk lichaam tijdens de Dokter Junior workshop. Daarnaast krijgt ieder kind een speurtocht, is er een voeltafel en zijn er allerhande gezondheidstests.

Pop-up lezing

Leo Bormans onderzoekt geluk en reist de wereld rond als ‘Ambassadeur van Geluk & Levenskwaliteit’. Hij is de schrijver van internationale bestsellers als The World Book of Happiness en het voorleesboek Geluk voor Kinderen.

Tijdens zijn pop-up lezing bij BODY WORLDS leert hij de aanwezige kinderen wat geluk precies inhoudt en hoe ze kunnen leren opener, optimistischer en gelukkiger te zijn. Na afloop van de lezing vindt een signeersessie plaats in de shop van het museum.

Meer info via www.hetweekendvandewetenschap.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.