By 27 augustus 2015 Read More →

Natuurlijk uitje voor kinderen en ouders (to be)

Op zaterdag 26 september vindt de Groene Gezinsbeurs plaats. Deze beurs heeft als motto “Puur en duurzaam (op)groeien”, is gericht op PUUR ouderschap en bedoeld voor mensen met een kinderwens tot en met gezinnen met schoolgaande kinderen. Er is een grote gevarieerde markt en er worden diverse workshops en lezingen gegeven. Een leuke en interessante dag voor het hele gezin!groene gezinsbeurs

Natuurlijk ouderschap

Op de Groene Gezinsbeurs staan puur en natuurlijk ouderschap centraal . Er is volop aandacht voor biologisch en duurzaam leven, natuurlijk ouderschap en alles daar omheen. Het belooft een gezellige beurs te worden, met een grote markt waar ruim 60 bedrijven vertegenwoordigd zijn. Denk aan biologische (kinder)voeding, mooi houten speelgoed, hippe en comfortabele draagdoeken, natuurlijke verzorgingsproducten en meer. Ouders (to be) maken kennis met prachtige merken en producten die het ouderschap nóg leuker maken.

Activiteiten voor jong en oud

De hele dag worden er diverse workshops gegeven voor het hele gezin, waaronder workshops peuter/kleuter yoga en gezinsyoga. Zelfs de allerkleinsten kunnen in de draagzak gewoon meedoen aan de workshops. Ook wordt er een workshop mandala’s maken gegeven. Een mandala kun je tekenen, maar ook maken van mooie dingen die je in de natuur vindt. Met dopjes, steentjes, bladeren, bloemen, veertjes, zaden of takjes kun je een eigen natuurmandala fabriceren.

groene gezinsbeurs mandala buitenmaken

Er zijn lezingen, over onder andere bijvoeding met behoud van borstvoeding, hoe om te gaan met slecht slapende kinderen, opvoeden zonder straffen en belonen en het geborgen en veilig dragen van kinderen.

Kinderen zijn welkom!

Kinderen staan centraal tijdens de Groene Gezinsbeurs. Daarom worden er ook voor hen leuke activiteiten georganiseerd. Natuurlijk kunnen ze zich prachtig laten schminken, rijdt er een treintje van het Kermis- en Circusmuseum, wordt er voorgelezen en een workshop slagwerk voor kinderen gegeven, waarbij ze zich heerlijk kunnen uitleven. Want als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders ook een leuke dag!

De Groene Gezinsbeurs

De Groene Gezinsbeurs vindt plaats op 26 september van 10.00 tot 17.00 uur in het Rabo Theater de Meenthe in Steenwijk. Kaarten kosten € 7,50 in de voorverkoop. Kinderen tot en met 16 jaar mogen gratis naar binnen.

Meer informatie:  www.groenegezinsbeurs.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.