By 1 augustus 2015 Read More →

Bezoek deze zomer eens een echt paleis

Heb jij thuis een prinsje of prinsesje rondlopen? Trek er deze zomer dan eens samen op uit naar Paleis Het Loo in Apeldoorn. Ze hebben daar heel veel leuke zomerse activiteiten voor kinderen gepland.

Paleis Het Loo

Prinsessendagen 2015 op 4 en 11 augustus

Jonge museumbezoekertjes staan centraal tijdens de Prinse(sse)ndagen op Paleis Het Loo. Ze kunnen een kijkje nemen in de wereld van ‘echte’ prinsen en prinsessen. De Zingende Zeemeerminnen vertellen bij de Venusfontein over De Gouden Bal en natuurlijk is er ook een prinses die een kikker kust. Poppentheater De Muze speelt ieder half uur de voorstelling De Draak van Draeckestein, waarin een stad wordt bedreigd door een draak.

Kom verkleed naar Het Loo, laat je schminken als een echte prins of prinses, versier je eigen kroon en neem plaats op een koninklijke troon. In het poppentheater speelt een vrolijke voorstelling voor jong en oud, er is een high tea in de tuin en je kunt op de foto met Sisi!

Prinsessendagen 2015 op 4 & 11 augustus

Parade van de zomerkoning 14 tot en met 16 augustus

De Parade van de Zomerkoning bestaat in 2015 uit een lang weekend met zomerse middagvoorstellingen; de kleurrijke theateracts zijn overdag te zien, van 12.00 tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen op diverse locaties in de tuinen genieten van de voorstellingen: hilarische sketches met lakeien, een acrobatische act met een flexibele 6 meter lange lantaarnpaal, de voor kinderen zo aantrekkelijke bellentuin, de grappige ganzenparade en nog veel meer.

Paardenkracht & Autopracht 27 tot en met 30 augustus

De jaarlijkse presentatie van sport- en familierijtuigen van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op Paleis Het Loo krijgt dit jaar vanwege het 200-jarig bestaan van het Koninklijk Staldepartement een feestelijk karakter. De paarden, historische rijtuigen, auto’s, een bus en sledes zijn van dichtbij te bekijken en tevens is er twee keer per dag een defilé. Ook rijtuigen van de Koninklijke Staldepartementen uit Zweden en Engeland zijn aanwezig.

Vakantie & Paleisreis tot en met 21 augustus (op woensdag, donderdag en vrijdag)

Tijdens deze rondleiding gaan kinderen op ontdekking door de Paleistuin, waarna zij uiteindelijk hun eigen paleistuin knutselen. Een combinatie van ontdekken, zien en vooral doen!

 paleisreis knutselen

Dakdagen tot en met 23 augustus (op woensdag, zaterdag en zondag)

Tijdens de zomervakantie wordt het dak van Paleis Het Loo opengesteld voor publiek. Onder begeleiding van gidsen mogen de hoge trappen over de zolders van het paleis beklommen worden tot op het dak. Daar kunnen bezoekers genieten van een weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuinen en de voorterreinen van Het Loo: een gebied van zes hectare, omsloten door het bosrijke paleispark. De gidsen geven toelichting op de historie van het paleis en de tuinen.

Meer informatie: Paleis Het Loo

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.