By 12 juli 2015 Read More →

De Verhalenbazaar: kinderen zijn de baas!

Zondag 19 juli 2015 vindt de 2e editie van de Verhalenbazaar plaats in wijkpark ‘Het Oude Westen’. Dit openluchtfestival, speciaal voor kinderen tot 12 jaar, staat compleet in het teken van verhalen. Bekende en minder bekende vertellers boeien met sprookjes, sagen en andere verhalen . Maar de Verhalenbazaar biedt meer. Kinderen kunnen ook schilderen, geschminkt worden en zelfs meespelen in een voorstelling.

VerhalenBazaar-6399

Programma en vertellers

Vanuit een heus tentendorp met zes traditionele Mongoolse tenten (yurten) worden de verhalen uit verschillende landen en culturen verteld. Elke yurt heeft een eigen thema. Zo komen beeldschone prinsessen, dappere ridders en angstaanjagende draken tot leven in de ‘Drakenburcht’-yurt en figureren vliegende tapijten, barbaarse rovers en weerzinwekkende cyclopen in de verhalen in de ‘Duizend-en-één-nacht’-yurt. Een greep uit de inmiddels bevestigde vertellers: Sahand Sahebdivani (verteller van het jaar 2014), Wijnand Stomp (Mister Anansi) en Peter Faber (nee, niet die Peter Faber). Verder kunnen kinderen zich laten schminken, een droomkasteel bouwen van bamboe en elastiek (bamboestieken), reuzebellen blazen en zelf meespelen in een voorstelling.

VerhalenBazaar-6497

  • Wanneer? Zondag 19 juli, van 12.00 tot 18.00 uur
  • Waar?
 Wijkpark ‘Het Oude Westen’, West-Kruiskade, 3014 AJ Rotterdam
  • Toegang
 € 5,00 voor volwassenen, € 2,50 voor kinderen

Meer informatie: www.verhalenbazaar.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.