By 15 juni 2015 Read More →

Papa mag gratis naar Zuiderzeemuseum en Gitaarfestival

Op 21 juni is het Vaderdag! Speciaal voor alle papa’s, heeft het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen een cadeau: gratis entree tot het Zuiderzeemuseum én het Gitaarfestival. Kinderen maken deze dag extra bijzonder door voor hun vader een mooi cadeau te knutselen op het Kindereiland.

zuiderzeemuseum gratis

Voor wie het nog niet wist; het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

>> LEES OOK: De coolste musea voor kids in Nederland

Gitaarfestival
Op Vaderdag worden alle vaders in het zonnetje gezet. Zo organiseert men deze dag voor de vierde keer het Gitaarfestival in het buitenmuseum. 200 gitaristen uit het binnen- en buitenland brengen allerlei muziekstijlen in het binnen- en buitenmuseum ten gehore. Op dertien verschillende plekken waaronder de kapel, de muziektent en de Marker haven, zijn bijzondere akoestische gitaarstijlen te horen. Bezoekers genieten van onder andere wereldmuziek, tango, flamenco, klassiek, jazz, singer-songwriter liedjes, fingerstyle en blues.

Zuiderzeemuseum gratis? Meer info via Zuiderzeemuseum

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vaderdag, Er op uit

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.