By 4 juni 2015 Read More →

De Tomatenfabriek
 zoekt jou! Kom solliciteren

Ben je van de ketchup? Hoog tijd dat je solliciteert bij De Tomatenfabriek. Ontdek in deze interactieve familietentoonstelling de tomaat in verschillende soorten, smaken en kleuren. Volg het parcours van tomatenzaadje tot plant naar eindproduct en maak de lekkerste tomatensoep van jouw zelf geplukte tomaten.

Ontwerp het etiket voor de verpakking van jouw soep en word een ware meesterproever. En zelf ketchup maken? Dat kan ook!

Kunsthal Rotterdam_De Tomatenfabriek

Tomatenfabriek

KunsthalKOOKT is terug. En hoe! De Kunsthal brengt de vijfde editie van het Rotterdamse festival KunsthalKOOKT naar ‘the next level’ en breidt het festival uit met de wonderlijke tentoonstelling ‘De Tomatenfabriek’. De bezoeker wordt op een vrolijke manier ondergedompeld in alles wat met de tomaat te maken heeft. Ook wie nog niet besmet is met het ‘moestuinvirus’, wordt uitgedaagd zelf te ontdekken hoe tomaten groeien en wat je ermee kunt maken. Door middel van een interactief parcours volg je het hele kweekproces van zaadje tot plant, kun je tomaten verzorgen en maak je van je oogst zelfgemaakte tomatensoep of ketchup zonder suiker. Inclusief etiket voor op de verpakking. Tot slot wordt de smaak van de fijnproever getest tijdens het blind proeven van de meest uiteenlopende soorten tomaat. Wie wil er niet voor één dag boer, kok en directeur zijn van ‘De Tomatenfabriek’?

 

>> LEES HIER : Deze zomeractiviteiten plannen wij alvast in met ons gezin

 

KunsthalKOOKT & Kweekt festival

KunsthalKOOKT vraagt sinds haar eerste editie in 2004 aandacht voor een duurzame en gezonde eetcultuur en is hiermee de ‘moeder’ van alle eerlijk eten-festivals van Nederland.

kunsthal kookt festival 2015

In deze jubileumeditie van het festival voor de Echte Smaak toont de Kunsthal een ‘verse’ generatie producenten die overloopt van idealisme, als het gaat om goede en gezonde voeding. Er wordt volop gekookt en het publiek kan de beste producten proeven van gepassioneerde standhouders die geen enkele concessie doen aan de Echte Smaak. Bezoekers maken kennis met andere foodfestivals in de stad en… dit jaar wordt er ook gekweekt!

WANNEER ? 9 tot en met 21 juni 2015 (de Tomatenfabriek is er de hele zomer tot en met 6 september 2015)

Meer info: www.kunsthal.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.