By 28 april 2015 Read More →

Leuke activiteiten voor de meivakantie 2015

Nog een paar daagjes en dan hebben wij heerlijk 2 weken vakantie. Er worden deze meivakantie 2015 hele leuke activiteiten voor jou en je kids georganiseerd. Mis je nog een leuke activiteit? Mail die dan naar de MoodKids redactie. Op 5 mei publiceren we nog een deel 2.

Kinderrijk: kinderen zijn de baas op het Binnenhof!

Op donderdag 7 en vrijdag 8 mei opent ProDemos haar deuren voor kinderen van 6 t/m 12 jaar met Kinderrijk in Den Haag. Al knutselend, spelend en luisterend ontdekken kinderen hoe de Tweede Kamer er van binnen uitziet, hoe het pluche van een troon voelt en dat je later ook politicus kunt worden. Praat met echte politici, bezoek de Tweede Kamer, doe de politieke bingo en knutsel je eigen verkiezingsposter! Meer informatie

kinderen de baas in nederland, meivakantie 2015

Kunsthal voor kids 

Vanaf dinsdag 28 april t/m vrijdag 8 mei zijn er allerlei leuke activiteiten in de Kunsthal in Rotterdam.  Ga mee op een spannende minitour door de verschillende tentoonstellingen of doe mee aan een theaterworkshop geïnspireerd op de grappige en bewegende kunstwerken van de Tsjechische kunstenaar Krištof Kintera. Kijk op www.kunsthal.nl voor het volledige programma.

Nationale molendagen

Op zaterdag 9 mei en zondag 10 mei gooien 950 molens hun deuren open voor publiek. Op deze dagen draaien zoveel mogelijk molens. Naast het draaien en malen met molens worden op een groot aantal molens allerlei activiteiten georganiseerd, van pannenkoeken bakken tot muziekfeesten. Kijk hier voor een molen bij jou in de buurt.

KIDNEP in de bioscoop

Bo, enig kind van rijke ouders, wordt ontvoerd. Zijn beschermde en rijke wereldje komt op z’n kop te staan. Tussen Bo en zijn ontvoerder Fred ontstaat tegen beider verwachtingen in een band. Bo ontdekt in Fred de vader die hij mist en leert voor zichzelf op te komen. Fred ziet in waar hij al z’n leven lang voor vlucht en leert vader te zijn. Wat in eerste instantie een spannende ontvoering lijkt te zijn, loopt uit in een doldwaas avontuur waarin Fred en Bo een bijzondere vriendschap opbouwen.

Een ontroerend verhaal voor jong (vanaf 6 jaar) en oud van regisseur Diederik Ebbinge (Matterhorn) en schrijfster Karen van Holst Pellekaan (Loenatik, Te Gek!, Achtste groepers huilen niet).

KIDNEP is hier te zien

Zandsculpturenfestijn Garderen

Op de Veluwe worden in Garderen vanaf 17 april t/m 31 oktober zandsculpturen getoond. Het thema van 2015 is ‘Grootmoederstijd’ en in het overdekte deel ‘Kinderboeken’. Let op: niet op zondag geopend!

Meer informatie

Op zoek naar een cool museum voor kids? Bekijk dan ons Nederlands museum overzicht per provincie of een overzicht voor Vlaanderen/België.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.