By 13 januari 2015 Read More →

Ik heb zo wa-wa-wa-waanzinnig gedroomd

Is er iemand in Nederland die niet opgegroeid is met Kinderen voor Kinderen? Ik was drie toen ik mijn eerste elpee kreeg. Letterlijk opgegroeid met ‘waanzinnig gedroomd’ en ‘op een onbewoond eiland’. Zoonlief kreeg ook op zijn derde zijn eerste cd. En kreeg van mij vorig jaar de verzamel-cd met oude & nieuwe liedjes. Kinderen voor Kinderen schalt hier dus regelmatig door het huis. En ik zal het eerlijk bekennen: ik zing -tot afgrijzen van mijn partner- net zo hard mee.

Geweldig vond ik het dan ook dat er een Waanzinnig gedroomd musical werd gelanceerd.  En afgelopen zaterdag gingen we dan eindelijk!

Samen met een vriendin en haar zoontje bekeken we het verhaal over Guus die met zijn moeder Julie naar een nieuwe stad verhuist. Julie probeert haar hoofd boven water te houden in haar nieuwe baan, terwijl Guus in een klas komt waar veel wordt gepest. Zijn nieuwe schooldirecteur, die thuis zijn handen al vol heeft aan zijn opstandige puberdochter, is dan ook ten einde raad en schakelt de hulp in van meester Augustus. Met hun nieuwe meester doet de klas van Guus een bijzonder muzikaal project dat alles verandert: ‘PROJECT M’.

Oude en nieuwe liedjes worden prachtig verweven in het verhaal. Beide kinderen genoten van een geweldige voorstelling en zongen vooral de nieuwe liedjes mee. En de moeders natuurlijk de oude liedjes  ;). Op weg naar huis klonk nog lang: “Want muziek laat je dromen. Je dromen uitkomen. Muziek is een taal, en die verstaan we allemaal”.

Deze musical is echt een aanrader om samen met je kind te bezoeken! Tot eind maart nog in diverse schouwburgen te bewonderen.

Producent Cook a Dream in samenwerking met Kinderen voor Kinderen van de VARA

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.