By 7 oktober 2014 Read More →

4 zonnige uitjes voor een warm gevoel

Helaas, de zomer is bijna voorbij. De tijd van zoeken naar jassen, koukleumen op de fiets en dromen over emigratie naar een zonnig land breekt weer aan. Wij verzamelden vier zonnige uitjes waar je zelfs hartje winter nog een warm gevoel van krijgt.

Burgers’ Zoo, Arnhem

Buiten vriest het, maar ik zit onder de palmboom een koffie te drinken terwijl om me heen kinderen aan het ravotten zijn. Het kan in de Burgers’ Zoo. Deze dierentuin bij Arnhem heeft naast de dieren die buiten verblijven drie enorme ruimtes waar het altijd heerlijk warm is. In de Bush heersen tropische temperaturen met de bijbehorende luchtvochtigheid. Kinderen kunnen zich vermaken op een avonturenpad en veel vogels spotten. Vanuit de Bush loop je zo naar de Ocean. Ons favoriete gedeelte want hier heb je haaien, roggen en murenen. Gelukkig zijn er ook gezelligere vissen zoals Nemo en zijn vriendjes. Tenslotte is er nog de Desert, gebaseerd op de Amerikaans/Mexicaanse woestijn. De ondergrondse gang er naar toe is gebouwd in grotstijl en er zijn kruiperige dieren te bewonderen. Daarna kan je lachen om de lelijke aardvarkens die samen door de modder rollen. Nieuw is een grote indoor speeltuin wat maakt dat je hier gemakkelijk een hele dag overdekt doorbrengt.

dierentuin uitje met kinderen

Tropenmuseum, Amsterdam

Als je dan niet zelf in de tropen kunt zijn, dan is het Tropenmuseum een prima alternatief. De diverse tentoonstellingen nemen je mee naar de cultuur en natuur van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Speciaal voor kinderen tussen de 6-13 jaar is er het Tropenmuseum Junior met als thema Brazilië. Je kinderen ontdekken de Amazone in een nagebouwd stukje mangrove. Dankzij de swingende muziek en felgekleurde huizen is het bijna alsof je zelf in hartje Sao Paulo bent.

Tropisch zwemparadijs

Een dagje naar een tropisch zwemparadijs doet het ook altijd goed om dat zomergevoel vast te houden. Het water is warm, je kunt lekker samen door de wildwaterbaan en met de zonnebank krijg je zelfs de bronzen huid van de zomer. Er zijn in Nederland diverse tropische zwembaden. De grootste en meest bekende zijn het Tikibad in Wassenaar en de Tongelreep in Eindhoven. Andere alternatieven zijn De Scheg in Deventer, Mosaqua in Gulpen of Sportiom in Den Bosch.

aquarium uitje met kinderen

Botanische tuinen in Leiden

Hortus Botanicus in Leiden heeft de oudste botanische tuin van Nederland. Veel van deze tropische planten hebben het hele jaar door een aangename temperatuur nodig. De felgekleurde bloemen en planten en de warmte zorgen ervoor dat je opeens vanuit de winter de zomer in stapt. Je kinderen kunnen een speciaal wandelboekje ophalen en dan op zoek gaan naar vleesetende planten in de kassen. Ook gaaf: één keer per jaar kan je baby tot 6 maanden meedoen aan een fotoshoot op een reuzenwaterlelie.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Tikva is getrouwd met Marcel en woont in het schattige Deventer. Samen hebben ze een dochter. Ze werkt parttime in een commerciële functie. Ze is een echte reisfanaat die al meer dan 60 landen heeft bezocht en voor haar huwelijkreis de Kilimanjaro beklom. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt hoeft reizen helemaal niet te stoppen als de kinderen komen. Op haar blog Gezin op Reis deelt ze ervaringen en praktische tips over verre reizen en vakanties in Europa met (jonge) kinderen. Thuis vullen we de weekenden met leuke uitjes, fijne boeken en gezelligheid met vrienden.