Na 30 jaar weer een Ranger in huis

Ik ben opgegroeid in een dorp met best wel wat groen om me heen. Aan dieren was er geen gebrek; parkieten, honden en katten genoeg in onze jaren-70 nieuwbouwwijk. Huisdieren dus. Maar wilde dieren? Die zag je alleen in de dierentuin die je 1x per jaar bezocht. Fascinerend vond ik dat. Mijn ouders vonden mij al vroeg een echte Ranger (bewaker van de natuur) en dat werd ik zodra het kon.

wnf rangerclub moodkids

Ranger in de jaren 80

Toen ik zelf een jaar of 8 was, werd ik Ranger. Dat vond ik iets heel bijzonders. Een Ranger was een officieel lid van het Wereld Natuur Fonds en bewaker van de natuur. Ik kreeg een heus Rangerpaspoort – ook wel Panda-pas genoemd – met eigen Rangernummer. Het mijne was 3104474. Iedere maand kreeg ik de TamTam toegestuurd met de mooiste dieren. Dieren waarvan ik me niet kon voorstellen dat ik zo ooit in het echt zou zien. Ik kan me herinneren dat ik een keertje heel vroeg in de ochtend ging dauwtrappen. Alleen echte Rangers mochten mee. Je snapt dat ik me vanaf dat moment nog bijzonderder voelde.

Mijn beide dochters groeien op in de natuur. Wij wonen midden in het bos, tussen de wilde everzwijnen, herten, dassen, vossen en andere bosdieren. Ook heel fascinerend. Toch wil ik ze als ze straks 6 jaar zijn, ook laten kennis maken met de WNF-Rangerclub, de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds. Worden ze straks -net als hun moeder vroeger – ook beschermers van de natuur en echte Rangers !

Ranger anno nu

30 jaar na dato is de WNF-Rangerclub nog steeds een stoere, actieve club. Je ontvangt 10 keer per jaar het beestachtig leuke magazine TamTam. Dit clubblad staat vol interessante dierenweetjes, puzzels, strips en elke keer een mooie poster.

rangerclub WNF

Elke WNF-Ranger ontvangt een eigen Rangerpaspoort (!) en een bonnenboekje met gratis toegang of korting bij dierentuinen en attractieparken. Tegenwoordig is er natuurlijk ook een site vol diereninfo, spelletjes en het laatste clubnieuws. Er worden activiteiten georganiseerd door het hele land en ook is er elk jaar een groot evenement voor het hele gezin.

Een lidmaatschap van de WNF-Rangerclub is een mooi cadeau voor de natuur en voor je kind. Erg geschikt om cadeau te geven met Sinterklaas of Kerst! En of het nog niet genoeg is nu tijdelijk: met een gratis stoere Rangertas.

Ranger weetje

Door je kind lid te maken van de WNF-Rangerclub, de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds voor kinderen van 6 tot 12 jaar, help je mee om de aarde door te geven. Je steunt het werk van het WNF en je kind is lid van de leukste en grootste wilde dierenclub van Nederland.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.