By 16 september 2014 Read More →

Op guitige geluidensafari in je eigen buurt

Boooooeeeeeeeee! Waf waf! Miauw! Deze dierengeluiden hoor je waarschijnlijk dagelijks passeren in je buurt maar daar sta je natuurlijk niet altijd bij stil. Wil je dierengeluiden leren op een leuke manier? Plan deze geweldige geluidssafari en spits je oren! Klaar? Start!

dieren geluiden herkennen safari spel Foto: Els Bauwelinck

Wat nodig?

  • computer en printer of
  • pen, lat en papier &
  • gekleurde stiften of stickers

Zo ga je te werk
1. Zoek plaatjes op het internet van dieren die je denkt tegen te komen in je buurt, denk aan een kat, hond, koe of paard. Je kan de wandeling ook moeilijker of makkelijker maken door er sirenes van brandweerwagens, brommende auto’s of harde windstoten aan toe te voegen.

2. Start een wandeling in je buurt en geef het papier aan je kind(eren). Praat onderweg over geluiden die je hoort en stimuleer je kinderen om de geluiden te zoeken die bij de plaatjes passen. Heeft je kind een geluid herkend? Laat het hem aanduiden met een stift of sticker. Ga zo door tot je alle geluiden gehoord hebt!

Ook leuk: neem een dictafoon mee en neem de geluiden die je onderweg hoort op, zo kan je ze thuis nog eens herbeluisteren. Lachen en brullen verzekerd!

Leuk extraatje:
Wil je nog meer dierengeluiden oefenen op een leuke manier? Er bestaan tientallen leuke en gratis apps voor je smartphone of tablet.

  • Dieren Geluiden Gratis Quiz voor kinderen vind je in de iTunesstore
  • Ook voor baby’s is Baby Dieren wereld beschikbaar in de iTunesstore
  • ZooShaker dieren speelgoed vind je in Google Play voor Android
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.