By 9 september 2014 Read More →

Citytrip Zürich met kids

Als je aan Zwitserland denkt, denk je aan bergen, bankieren en kaasfondue. Maar er is meer. Zürich bijvoorbeeld. Je vind er gildehuizen en middeleeuwse straatjes in de oude binnenstad, maar ook hippe kinderkledingwinkels, mooie parken, leuke speeltuinen en badi’s. Citytrip Zürich met kids ? Wij zeggen: doen!

Citytrip Zürich met kids Josefwiese

Onbezorgd winkelen


Hélène Gillard wil met Caspar aime l’art kinderen omringen met mooie spullen, zodat ze zich prettig voelen en een goed smaakgevoel ontwikkelen. Aan een kindertekentafel kunnen de kleintjes zicht uitleven, terwijl ouders shoppen tussen de zachte dekentjes, trappelzakken en meubels. Ook bij Little Company kun je eindeloos rondneuzen. Ze hebben hier alles voor de kleintjes. Het staat vol met kleurrijke spullen: van houten speelgoed tot zachte rompertjes.

Een zomer met sneeuw


Zodra de eerste zonnestralen verschijnen, verzamelen de inwoners van Zürich zich op Josefwiese. Op dit grote grasveld, omringd door bomen, kunnen kinderen heerlijk in de speeltuin spelen en jongeren tafeltennissen. Ook Zürichhorn Park is een waar kinderparadijs. Naast de grote speeltuin bij Chinagarten, wordt hier in de zomeravonden gebarbecued, muziek gemaakt en acrobatiek beoefend. Daarnaast wordt het park omgebouwd tot openluchtbioscoop. Erg bijzonder vanwege de zwoele zomeravond en de besneeuwde Alpentoppen op de achtergrond.

Badi’s

De Zürichsee verandert in de zomer in een groot openluchtzwemparadijs, wanneer de badi’s hun deuren openen. Het zijn grote vlotten met een ‘zwembad’, dat gevuld is met het heldere water van de Zürichsee. In sommige badi’s zijn er kinderfaciliteiten, zoals bij Badi Tiefenbrunnen. Hier heeft de badi een duikplank en glijbaan. Terwijl de kids zicht vermaken in het water, kunnen papa en mama genieten van een verkoelend drankje op de steigers of in het gras.


Citytrip Zürich met kids WandelenZurichsee

Reisgids 100% Zürich


Deze tips en meer vind je in de nieuwe reisgids 100% Zürich. Met deze reisgids op zak ontdek je de stad in no time. Drie wandelroutes leiden je langs highlights en de leukste adressen volgens local (en tevens moeder) Marie-Hélène van Elten, die in 2011 met haar man naar Zürich vertrok. Bezienswaardigheden, musea, parken, restaurants, cafés en winkels zijn overzichtelijk gerangschikt per stadsdeel. Voor ’s avonds zijn er uitgaanstips en comfortabele hotels voor elk budget. En met de handige plattegronden + navigatie app voor je smartphone vind je altijd je weg.

Info en online bestellen: 100% Zürich
 
ISBN: 978-90-5767-661-1

Fotograaf: Vincent van den Hoogen

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.