By 19 augustus 2014 Read More →

De 7 leukste kinderboerderijen van België

Eén van de favoriete activiteiten van onze kinderen, is het bezoeken van een kinderboerderij. “Gaan we nog eens naar de boerderij,” vraagt Kobe meermaals per week. Plan je binnenkort een bezoekje naar België, dan moet je beslist eens naar de diertjes gaan kijken op één van deze 7 kinderboerderijen.

leuke kinderboerderij belgie

Leuke Kinderboerderij België 1 : Onze topfavoriet is de Barelhoeve in het Antwerpse Bornem. Er is onder andere een kleuterpad met leuke infoborden met veel tekeningen en foto’s waar een paspoort van elke diersoort wordt weergegeven. Kobe legt het graag uit aan zijn zusje. Maar er is ook een museum waar je een aantal oude landbouwwerktuigen kan bezichtigen. En om je bezoekje helemaal compleet te maken kan je in de hoevewinkel homemade ijsjes eten of verse rijstpap smullen.

Leuke Kinderboerderij België 2 :Een beetje verder vind je de Cuytegemhoeve in Sint-Amands. Hier kan je de allerkleinste kindjes laten kennismaken met verschillende boerderijdieren. De kers op de taart op dit boerderijbezoek is dat je er echte boerensnacks-en maaltijden kan nuttigen zoals balletjes met krieken of pensen met appelmoes.

Leuke Kinderboerderij België 3 : Spiksplinternieuw is kinderboerderij ’t Wollen Hof in Sint-Niklaas. Twee zusjes verwezenlijkten hun droom en bouwden een oude autogarage om tot een kinderparadijs. Naast het organiseren van boerderijkampen, kunnen bezoekers ook echt iets leren. Kinderen (en hun mama’s en papa’s) kunnen tussen de aaibare dieren lopen en via infoborden is het de bedoeling dat kinderen ook iets léren.

Leuke Kinderboerderij België 4 : Nog een toppertje van formaat is het Struisvogelnest in Lier. Ook deze boerderij heeft tal van dieren. De gewone boerderijdieren als: varkens, geiten, kippen, koeien, konijnen, schapen, paarden, ezels maar ook een bijenhal en insectenhotel. Zelfs exotische types als: alpaca’s, walabi’s, struisvogels, emoe en een wolvarken krijgen een plaatsje in deze boerderij.

Leuke Kinderboerderij België 5 : In het Limburgse Kiewit nabij Hasselt vind je een kinderboerderij in het Domein Kiewit . Wij gingen eerder dit jaar al eens een kijkje nemen daar en deze kinderboerderij is ideaal om met de kinderen buiten te spelen, te wandelen, een fietstocht te maken of gewoon rustig van de natuur te genieten. Ook een ideale locatie voor een zomerse picknick.

Leuke Kinderboerderij België 6: In West-Vlaanderen vind je het t Kakelend Kippenmuseum , een heuse beestenboel want naast kippen houden ze fazanten, duiven, kwartels, patrijzen, …maar er zijn ook konijnen, cavia’s, geiten, schapen, varkens, pony’s, ezels en nog zoveel meer….Verder beschikt ’t Kakelend Kippenmuseum over een cafetaria met self-service waar je ijs van verse hoevemelk en ambachtelijke pannenkoeken kan proeven.

Leuke Kinderboerderij België 7 : In Mechelen vind je nog een hele leuke kinderboerderij in het Domein Tivoli . Naast een heuse knuffelboerderij, is er ook een groenten-en composttuin en een speelweide met klimtoestellen en picknick mogelijkheden.

leukste kinderboerderijen belgie

TIP: Tripje gepland naar de kinderboerderij ? Vergeet dan niet een mand te vullen met een heerlijke picknick of brooddozen met een bento ! Dan genieten jullie samen nog langer van een bezoekje aan de Kinderboerderij.

OPROEP: Ken jij nog een andere Leuke Kinderboerderij België en staat deze nog niet in onze lijst? Plaats je tip dan op Facebook in een reactie op deze post, dan maken we er een fijn overzicht van!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.