Auto opbergzak maken

Vakantie! Dit jaar hoop ik aan te komen zonder stijve nek of stramme rug van het zoeken van o.a. drinkbekers, stiften en kleurboeken die elk jaar weer achterin de auto op de grond verdwijnen. En dat terwijl ik de kinderen toch elk jaar hun eigen rugtasje geef, in de hoop dat ze er alles weer terug in zullen doen.Helaas blijkt toch elk jaar weer dat ze het binnen 10 minuutjes compleet leeg hebben en alles dus overal en nergens is verdwenen tot grote frustratie van mijn 3-tal… ze weten namelijk donders goed wat er in hun tas heeft gezeten en willen er na een half uur weer mee bezig kunnen zijn.

Enfin, deze opbergtas biedt uitkomst aan deze “onderweg op vakantie bezigheid”.

auto opbergzak maken vakantie

Benodigdheden:

 • Ongeveer 1 meter stof. Ik koos voor mijn mannen voor camouflage maar dit kan natuurlijk van alles zijn of een combinatie van wat je toevallig hebt liggen.
 • Ongeveer 1 meter bouwplastic of een stevige canvas stof.
 • Biaisband ongeveer 5 meter
 • Spelden
 • Naaimachine
 • Garen
 • Schaar
 • 6 Prymnestels (waar je ogen mee in stof kan slaan)
 • Hamer
 • Elastiek 2,5 cm breed 60 cm lang
 • Elastiek koord 2 x 80 cm

Auto opbergzak maken ? Zo ga je te werk:

 1. Meet een stuk van het plastic en de stof van 43 x 67 cm
 2. Knip de bovenhoeken schuin af op 15 cm van de bovenkant naar 10 cm van de zijkant
 3. Maak de 2 delen plastic en stof nu aan elkaar vast door het biaisband te gebruiken wat je rondom naait.
 4. Leg het op de grond en pas de dingen die je sowieso in de zak wil hebben even af zodat je weet hoeveel vakken je moet maken en van welke afmeting. Dus leg er bijv. een drinkbeker, DS, Kleurboek, stiften of kleurtjes etc. op
 5. Meet de stukken stof af die je nodig hebt om de spullen goed stevig in op te kunnen bergen en knip ditzelfde uit het plastic voor de stevigheid.
 6. Werk de delen eerst af met biaisband en speld ze daarna (met de spullen die er in horen om te meten hoeveel ruimte je over moet houden) vast op de ondergrond.
 7. Naai de verschillende delen vast op de ondergrond.
 8. Controleer of alles er stevig in zit of corrigeer zo nodig met een extra stiksel als de drinkbeker bijv. wat naar voren zakt (zie vb)
 9. Sla de 6 ogen (zie vb) op de juiste plaatsen door de stof en plastic heen.
 10. Haal de delen elastiek door de gaten en knoop ze aan één kant vast
 11. Je Vakantie Auto Opbergtas is klaar. Nu alleen nog aan de voorstoelen van de auto vastmaken en de reis kan beginnen!

vakantiezak voor de auto maken

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Cielekes grootste inspiratiebron zijn haar kinderen die denken dat mama alles kan maken. Haar uitdaging is dat waar te maken en tot nu toe lukt dat nog altijd. Cielekes motto: Geef je fantasie de ruimte en alles is echt mogelijk! Denk niet dat je iets niet kan, ga het gewoon doen.