By 13 juni 2014 Read More →

Hoe maak je betere vakantiefoto’s ?

 

betere vakantiefoto's maken tips

Houd je van foto’s maken in de vakantie? Wij ook! Op Facebook vroegen we andere ouders hun beste foto tip met ons te delen. Want de beste tips voor betere vakantiefoto’s krijg je natuurlijk van andere ouders! Let op hier komen ze.

Betere vakantiefoto’s maken doe je zo :

Karien Heel veel foto’s maken, zodat er veel moois tussen zit. Als je weer thuis bent streng zijn en driekwart deleten. De slechten maken de mooie minder in een serie. Wie wil er nu 500 foto’s van een vakantie?

Christina Op onze laatste vakantie heb ik onze zoons van 6 en 7 mijn camera gegeven. De foto’s die zij maakten zijn zo speciaal! Kleine simpele dagelijkse dingen die door de ogen van een kind verrassend bijzonder zijn.

Hiskia Lifeproof iPhone hoesje voor onderwaterfoto’s (ook veilig voor op het strand)

Samantha De mooiste foto’s krijg je als de kinderen niet doorhebben dat ze gefotografeerd worden.

Aline Mail de foto’s na de vakantie naar de juf, leuk voor op het digibord!

Diane Zorg dat de horizon recht is * zucht *

Papiergoed Als je een intieme foto wilt (bv. Zoon bouwt een zandkasteel) kies dan voor weinig scherptediepte (klein diafragma getal). Wil je een weidse foto kies voor een hoog diafragma. De meeste camera’s passen de sluitertijd daarop aan. Thuis even oefenen, maar je het direct veel professionelere foto’s!

Sacha toestel op de grond leggen, over het water heen fotograferen terwijl de kids aan het ravotten zijn in het water!

Kinderkamerstylist Spring foto’s ! Neem een foto wanneer de kids hoog in de lucht springen, en natuurlijk ook een foto samen met papa of mama in de lucht #flyingkids

Lisette Maak bijzondere foto’s door eens tegen een muur op te fotograferen, door je knieën te gaan of plat op de grond te gaan liggen. Het resultaat kan verrassend leuk zijn!

Leontine Let op de stand van de zon! Fotografeer met de zon mee en niet tegen de zon in. De mooiste foto’s maak je net voor zonsondergang.

Gerda Denk na over wat indruk op de kinderen maakt, de foto’s daarvan zijn later het leukst! De keihoge glijbaan, de enorme stokbroden, de afwasplaats, rare hond van de buren, vreemde wc, etc.

Calidris Ochtend en avond zon! En de slow-flash in de avond als het donker is i.p.v. die vreselijke vette harde flits

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.