By 5 juni 2014 Read More →

Er op uit Agenda

Wij selecteren geregeld de leukste uittips voor jou en je gezin. Kidsproof uitjes die leuk zijn voor kinderen en hun ouders! Dus pak die agenda er maar bij en plan dat kidsproof uitje! Check voordat je er samen op uit gaat nog wel even de website van het event zelf zodat je zeker weet dat het doorgaat!

Heb jij een tip of organiseer je een event/uitje dat niet mag ontbreken op onze agenda? Tip ons dan door een berichtje te sturen.

 

kidsproof uitjes kinderen agenda

Creatieve Markten & Fairs

Tijdens Pinksteren 6-9 juni kun je naar de Appelparade op Landgoed Olmenhorst in Lissenbroek. Er is vanalles te doen: Je kunt er shoppen, lekker eten, een workshop volgen, er is een theater in de openlucht en er zijn muzikale optredens. De stoere jongens en meisjes voelen zich vast snel thuis in de boomgaard, op het speelveld of rollend in het gras.

appelparade

Van mei t/m september trekt de Hip en Handgemaakt markt met de een geselecteerde Hip en Handgemaaktkaravaan door Nederland om mensen te inspireren en te laten genieten van producten die je normaal alleen online kunt bekijken en kopen. Op de Hip en Handgemaaktmarktmarkt kun je ze live zien en voelen. Je maakt kennis met de makers, je krijgt het verhaal erbij… en zo groeien spullen van dingen naar juweeltjes met waarde.

De HHmarkt is een veelzijdige ontmoetingsplek voor gelijkgestemden waar je verwonderd, verwend en vermaakt word. En onder het genot van een met aandacht gezette kop thee of koffie met een handgemaakt stuk taart kan je HHmarktdag niet meer stuk.

Zondag 22 juni vind je de Hip en Handgemaakt markt in Amersfoort , zaterdag 6 september is de HHmarkt in Zwolle en zondag 28 september sluiten ze af in Hengelo.

hhmarkt amersfoort

Iedere 1e zondag van de maand kun je shoppen voor art, fashion & design op de Sunday Market in Amsterdam. Entree is gratis en ook voor de kinderen is hier genoeg leuks te vinden en beleven. Check de agenda en website voor de actuele deelnemers en activiteiten!

Sunday Market

Theater & Buiten

Op 8 en 9 juni is het zover: voor de zesde maal vindt het Theaterfestival Vuurol, plaats rond de Kuil van Drakenstein bij Lage Vuursche. Het festival is geïnspireerd op Oerol, maar heeft inmiddels zijn eigen plaats veroverd. De mooie gevarieerde plekken in het bos zullen gevuld worden met verrassend theater, gecombineerd met andere kunstvormen, zoals muziek, dans, beeldende kunst.

Het thema dit jaar is: ‘Vogelvrij. De artiesten laten hier hun fantasie op los en zullen hun eigen interpretatie laten zien in korte voorstellingen en acts op de wandelpaden. Vast staat dat ze het publiek een mooie, leuke, ontroerende beleving bezorgen die raakt. Meer informative vind je op Vuurol.nl

vuurol theater

Workshops voor kinderen

Zaterdag 7 juni opent de miniChiChi Club haar deuren, een doe- en beleefwinkel in Amsterdam voor ouders en jonge kinderen. MiniChiChi is de plek waar ouders lekker kunnen rondsnuffelen en een koffietje drinken. En waar voor kinderen van alles te doen en te beleven valt.

Naast duurzame kinderkleding en originele cadeaus worden er iedere week creatieve knutselworkshops voor kids van 2-10 jaar gegeven. Van stempels en inktmonsters maken tot bouwsels van afvalplastic. Ook is er een uitgebreide speelhoek boordevol mooi houten speelgoed en een zandbak waar ze lekker zelf kunnen scharrelen. Wekelijks staan er zang, peuterdans en kinderyoga op het programma. En voor de moeders in spe worden er zwangerschapsyoga- en back to fit lessen aangeboden.

miniChiChi Club workshops kinderen

Musea voor kinderen

De meeste musea hebben wel een speciaal kinderprogramma. Check de coole musea voor kids lijst – we maakten een selectie per provincie – om te kijken naar welk museum jullie samen kunnen gaan.

Zo heeft het Cobra Museum elke zondag van 10.00 tot 13.00 een Kinderatelier, waar kinderen zich onder begeleiding uitleven met verschillende kunstzinnige en creatieve opdrachten. Deelname is gratis en er is vrije inloop.

kinderatelier cobra museum

Heb jij een tip of organiseer je een event/uitje dat niet mag ontbreken op onze agenda? Tip ons dan door een berichtje te sturen.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.