7 redenen om met het hele gezin naar de Algarve te gaan

Portugal is een heerlijke vakantiebestemming voor het hele gezin. Vooral de Oostkust van de Algarve is ideaal door de lange vlakke zandstranden, appartementen accommodaties met veel ruimte (veelal 2-kamer appartementen), genoeg activiteiten en bezienswaardigheden (ook voor kinderen) en het heerlijke  klimaat. Zacht en zonnig in het voor- en najaar en met temperaturen rond de 30 graden in de zomer.

Maar is Portugal en dan met name de Algarve wel geschikt om met (kleine) kinderen naar toe te gaan? Is het betaalbaar? Is er wel wat te doen? Of is het er juist druk? We zochten het voor je uit en verzamelden 7 goede redenen om met het hele gezin naar de Algarve te gaan.

gezinsvakantie portugal

7 redenen om met je kinderen op vakantie naar de Algarve te gaan

Portugal is betaalbaar – Hand op de knip is hier niet nodig. Appartement huur is – zeker in het voor en naseizoen – redelijk betaalbaar. Autohuur is goedkoop (en de wegen zeer goed onderhouden) en ook uit eten, een kopje koffie en een ijsje zijn nog gewoon te betalen. TIP: Check het vroegboekvoordeel !

Dichterbij dan je denkt – Vanaf Schiphol vlieg je al in circa 3,5 uur naar Faro in de Algarve. Het tijdsverschil met Nederland is 1 uur vroeger en er zijn geen vaccinaties nodig om naar Portugal te reizen. Dat is dus zeker te doen met kinderen!

Vrijheid Blijheid – In de Algarve ben je echt helemaal vrij. Je zit niet ‘vast’ op een resort en eet niet iedere dag van een buffet. In de Algarve kun je echt nog het land ontdekken. Op stap naar schilderachtige dorpjes, eten bij geweldige (kindvriendelijke) restaurants die ook nog betaalbaar zijn,  en genoeg te doen, ook voor de kinderen!

Zon en Vitamine D – In Portugal profiteer je van een mild klimaat met veel zonuren in het voor- en najaar. Zonzeker dus. Lekker bruin naar huis met een gezonde dosis Vitamine D ! Wel goed smeren natuurlijk.

Zee en strand – Het klimaat is ideaal! Zacht en zonnig in het voor- en najaar en met temperaturen rond de 30 graden in de zomer. De zee aan de Algarve is helder en mooi. De mooiste (nog) niet zo toeristische badplaatsen van de Algarve om met het gezin op vakantie te gaan vinden wij: Monte Gordo (in de winter favoriet als overwinterplek, in de zomer favoriet bij de Portugezen zelf!), Altura en Manta Rota. Welke kinderen houden er nu niet van lange dagen rommelen met een emmer en schep op het strand?

Vlak de kust niet uit! – De oostkust van de Algarve is vrij vlak waardoor je je makkelijk te voet, per fiets of per auto kunt bewegen. Voor een paar euro per dag huur je al een fiets waarmee je de omgeving kunt ontdekken. Ideaal voor actieve kids.

Waterratten en landrotten – Waterratten hebben schik! Vooral in de Algarve zijn er een aantal mooie aquaparken om te bezoeken en je kunt er zwemmen met dolfijnen. Ook echte landrotten kunnen hun hart ophalen. Er zijn tal van speeltuinen, culturele uitjes, jeep safari’s en vooral in de zomermaanden zijn er veel evenementen in de Algarve die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken.

Kortom: wat ons betreft heeft Portugal alle ingrediënten in huis voor een heerlijke familievakantie!

TIP: Ga jij dit jaar met je gezin Portugal ontdekken? Profiteer van van de vroegboekkorting van Primavera Reizen. In de periode van half juni t/m half september gaan jij en je familie extra voordelig op vakantie naar Portugal!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.