By 22 november 2013 Read More →

(Ver) reizen met kinderen ?

Steeds meer families ontdekken dat reizen met kinderen gemakkelijker is dan je denkt. Het is verantwoord, maar ook erg leuk. Je kids laten je de wereld door hun nieuwsgierige ogen ontdekken. De belangrijkste tip hierbij; zorg voor een rustig reistempo en afwisseling in activiteiten. Welke bestemming geschikt is? Daar gaan we je bij helpen.

ervaring verre reizen met kinderen

 

Reizen voor de allerkleinsten: Bali of Amerika

Hoe oud je kinderen zijn is voor het grootste gedeelte bepalend voor de keuze van je bestemming. Reis je met kinderen onder de 6 jaar, denk dan aan behapbare reisafstanden en voldoende vrijheid. Naar Bali is het wat verder vliegen dan naar veel andere bestemmingen, maar juist ter plekke vind je een oase van rust. Je hoeft er vaak niet langer dan 2 uur te reizen, je wordt gereden door een auto met chauffeur en de accommodaties zijn vrijwel altijd in bungalow stijl met tropische tuin. En je kinderen, die worden door de Balinese op handen gedragen.

Aan de andere kant van de wereld, vind je een land dat voor iedereen tot de verbeelding spreekt. Is het Mickey Mouse of de Grand Canyon, de reuzenbomen van Yosemith of de casino’s en met neonverlichte hotels in Las Vegas? Reizen door Amerika is eigenlijk voor iedereen leuk. Je doorkruist zelf met eigen huurauto de nationaal parken, terwijl je onderweg overnacht in een cowboyranch of wigwam.

Op reis vanaf 6 jaar: Zuid-Afrika, Thailand of Marokko

Met kinderen vanaf 6 jaar zijn actievere reizen mogelijk. Op safari in Zuid-Afrika en wild spotten in het hoge gras is voor veel kinderen de ultieme reiservaring. In Zuid-Afrika kun je veilig zelf rijden en je eigen tempo bepalen, met onderweg westerse infrastructuur en comfort van de hotels. Wissel dit af met een safaritent in de bush, een struisvogel boerderij en Afrikaans eten in een Xhosa dorp.

Thailand lijkt bijna gemaakt voor gezinnen. Alle elementen voor een complete reis zijn, zonder veel te reizen, gemakkelijk te combineren. Een jungle trekking met gids, een fietstocht door de achterstraatjes van Bangkok en eilandhoppen langs stranden uit het boekje. Een unieke ervaring is een reis per nachttrein. De hotels zijn uiterst kindvriendelijk, en niet onbelangrijk, het land is erg betaalbaar.

Vergeet Marokko niet in je bestemmingskeuze. Op nog geen 4 uur vliegen beland je met je gezin in het sprookje van de 1001 nachten; een compleet andere wereld. Slangen bezweerders, snuisterijen op de markt in de medina, sfeervolle hotels en woestijnsafari’s op de rug van een kameel. Verrassend is vaak het eten. Door het gebruik van honing en amandelen smullen veel kinderen van de lokale keuken. Combineer dit met een kookworkshop voor kinderen.

ervaring verre reizen met kinderen

Je kunt misschien wel wat hulp gebruiken om een keuze te maken uit alle bestemmingen? RiksjaKids is een reisorganisatie ‘van reizigers voor reizigers’. De ervaren reisspecialisten reizen zelf veel met hun kinderen en weten waar een gezinsreis aan moet voldoen. Omdat het hoofdzakelijk individuele reizen zijn, wordt veel gebruik gemaakt van kleinschalige accommodaties en authentieke excursies. Voor meer informatie en het complete aanbod: www.riksjakids.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>