By 31 augustus 2013 Read More →

Kamperen met de kids

Kamperen is voor kinderen een leuke manier om de natuur te ontdekken. Lekker in bomen klimmen, hutten bouwen en lekker ravotten in de buitenlucht. Een kampeervakantie in de vrije natuur is een leuke en spannende afwisseling met een ‘gewone’ vakantie. Heel de dag buitenspelen en veel vriendjes en vriendinnetjes maken, voor kinderen is kamperen een waar feest. Ook een kampeervakantie met een baby, dreumes of peuter is geen onbegonnen werk. Het vergt alleen wat meer organisatie, en bij het kiezen van de camping is het handig met een paar zaken rekening te houden.

kamperen met kinderen tips en trucs op moodkids.nl

Het kiezen van een camping

Bij het kiezen van een camping zijn ouders vaak kieskeuriger en nemen andere zaken in overweging dan kinderen. Ouders willen vaak toch wat luxe bij het kamperen of juist een hele eenvoudige camping. Kinderen zijn vaak al tevreden als het kampeerterrein een speelplaatsje, schommel en een zandbak heeft. Een hele dag buitenspelen en vriendjes maken, maakt natuurlijk ook erg dorstig. Ter afleiding kunnen de kinderen zich lekker afkoelen met een zomerse traktatie . Met jongere kinderen is het voor ouders aan te bevelen een kindvriendelijke camping te zoeken. Het is altijd leuk als er een speeltuintje met zandbak en een klein pierenbadje aanwezig is. Maar met deze zaken moeten ouders meer rekening houden als je een camping boekt:

  • Kies een camping met voldoende schaduwplekken.
  • Het is veiliger wanneer een camping een parkeerplaats heeft zodat er geen auto’s op de campingplaatsen staan.
  • Aangezien kleine kinderen heel wat kleren vuil maken, is het handig wanneer er een wasmachine of droger aanwezig is
  • Voor je boekt kijk of er goede sanitairvoorzieningen aanwezig zijn. Je kan je baby of dreumes natuurlijk meenemen in de douche, maar een ruimte waar een babybadje geplaatst kan worden is helemaal ideaal

Kampeerweer

Tijdens het kamperen is het natuurlijk altijd afwachten wat voor weer het zal worden. Maar ook al is het een paar dagen slecht weer, betekent nog niet dat de hele vakantie in het water valt. Kinderen vinden het vaak reuze leuk om in de plassen te stampen. Denk voor vertrek dus ook aan regekleding en regenlaarzen, voor zowel de regenachtige als zonnige dagen kunnen ouders zich voorbereiden bij Campz .

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>