By 6 april 2013 Read More →

Met het hele gezin naar Vlaanderen

Het eerst waar ik aan denk bij kinderuitstapjes in Vlaanderen is de stad Mechelen. Retro speelgoed bekijken in het Speelgoedmuseum, dieren spotten in dierentuin Planckendael, experimenten uitvoeren in Technopolis zijn drie grote trekkers. Het speelgoedmuseum is een van de grootste in zijn soort in Europa. Nieuwsgierig naar speelgoed uit grootmoederstijd? Het museum toont speelgoed van vroeger en nu. Uiteraard is er ook een speelruimte waar je zelf vele spelletjes kan proberen. De dierentuin spreekt voor zich. Vele dieren van olifanten tot Witgezichtpenseelaapjes kan er zien. Technopolis is een soort belevingscentrum rond techniek. Je kan er allerlei spannende experimenten uitvoeren. Doe een dutje op het spijkerbed, zet het vliegtuig veilig aan de grond of maak een spannend fietstochtje 5 meter boven de grond!

Mechelen is ook leuk als oud stadje waar je prettig kan winkelen, lekker op een terrasje zitten na een drukke dag, varen over de Dijle, of de Sint Romboutstoren beklimmen. Er is een grote diversiteit aan mogelijkheden om door de stad te zwerven en te ontdekken.

met het hele gezin naar vlaanderen, meer gezinsuitjes en tips op www.moodkids.nl

©Toerisme Vlaanderen

Iets geheel anders doen? Met de kinderen naar kust is ook altijd een succes formule. De badplaatsen aan de Vlaamse kust zijn een prettige trekpleister voor de warme zomerdagen. Een groot attractiepark als Plopsaland in de Panne is leuk. Maar misschien nog wel leuker is het grappige gebruik in de badplaatsen dat kinderen zelf bloemen knutselen van papier en dat op het strand verkopen aan voorbijgangers. Het betaalmiddel zijn de aangespoelde schelpen. De unieke strandwinkeltjes zorgen voor veel vertier en kleurigheid. Over kleurig gesproken…wat dacht je van een dagje vliegeren. De zon licht de kleuren fel op en de wind maakt mooie figuren in de lucht. Een ontspannen dagje op het strand kan je heerlijk afsluiten met een lokaal biertje en limonade in een zeemanscafeetje met ambachtelijke zelfgemaakte garnaalkroketten. Hmm.

met het hele gezin naar vlaanderen, meer gezinsuitjes en tips op www.moodkids.nl

©Westtoer

Voor actief vermaak trek je met het hele gezin het binnenland in en ga je fietsen en wandelen in de Hoge Kempen van Limburg. En wat is er dan leuker dan met je blote voeten door het zand en de modder te rennen. In Zutendaal op de Lietenberg is het eerste blote voeten parcours opgezet. Nu kan je op meerdere punten met de blote voeten een parcours volgen.  Laat je zintuigen volop ervaren.

Ook erg leuk in Limburg is Bokrijk. Het openluchtmuseum doet de historie herleven. Je dwaalt door de oude dorpen, gaat naar school, luistert naar de Dominee, eet een boekweitpannenkoek, hobbelt in een paardenkar door de fruitstreek Haspengouw in het klein. Voor de kinderen zijn er allerlei speciale evenementen georganiseerd.

met het hele gezin naar vlaanderen, meer gezinsuitjes en tips op www.moodkids.nl

Iets dichterbij, ligt Antwerpen op nog geen 1,5 uur rijden vanuit Rotterdam. Ook hier kan je een bezoekje brengen aan de Zoo, naast het station.  Als je meer van de zeedieren houdt is Aquatopia een leuk alternatief. Maar ook erg leuk is picknicken in het openbare park van het Middelheim museum. In het park maken de kinderen op een ongedwongen manier kennis met kunst. Sculpturen van o.a Rodin sieren de omgeving, een leuke brug van Ai Wei Wei waar je over kunt lopen , een bootje van Wurm dat van de kant springt. Je kan er verwonderd naar kijken, maar je kan het ook als decor laten en met de bal gaan spelen.

met het hele gezin naar vlaanderen, meer gezinsuitjes en tips op www.moodkids.nl

©Middelheim Museum

Kortom in Vlaanderen is er voor eenieder wat wils. Laat je inspireren door onze website om op nieuwe ideeën te komen.

Voor meer informatie zie:

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>