By 31 maart 2013 Read More →

Apenheul UITTIP & winactie

Een dagje uit naar Apenheul is altijd verrassend. In het grote, prachtig groene bos loop je tússen de apen! Heb je geluk, dan springt er zelfs een doodshoofdaapje op je. Midden op de Veluwe, nog geen uur rijden vanaf Amsterdam!

apenheul uittip, de leukste uitjes met kinderen

Voedertijd!

Als het voedertijd is komen de apen uit alle hoeken van het bos aanlopen. Een echte belevenis! Ondertussen vertellen de dierverzorgers hun persoonlijke verhalen en stellen de dieren aan je voor. Nieuw is de orang-oetan presentatie!

Een aap met wangen

Dit jaar wordt duidelijk of orang-oetan Amos een echte vent wordt. Krijgt hij meterlange dreadlocks en grote wangplaten? En zal supermoeder Sandy voor zijn charmes vallen? Kom naar het vernieuwde orang-oetan gebied en ontdek het zelf!

Babyboom

In Apenheul leeft ’s werelds grootste groep doodshoofdaapjes in een dierentuin. Meer dan honderd apen lopen los tussen de bezoekers! In het voorjaar vindt er een heuse geboortegolf plaats. De baby’s zijn al direct te zien op de rug van hun moeder.

Apenmoeder zijn is een pittige klus. De baby van een doodshoofdaapje is relatief zwaar: 1/7e van het gewicht van de moeder. Gelukkig is een oppas snel geregeld met zoveel soortgenoten in de buurt…

Gorilla-ukkies

Nog meer baby-nieuws in Apenheul. Het jongste telg in de gorillagroep is Jabari. Zijn ervaren, zorgzame moeder Lobo beschermt haar kindje goed. Ondertussen hebben de andere moeders hun handen vol aan hun peuters. Ze ontdekken de wereld om zich heen en zoeken elkaar op om te spelen. Zie hoe ze hun borstroffel oefenen en hoe hun vader Jambo de groep leidt.

Speeltijd

Kinderen leven zich in Apenheul écht uit als een aap. Ze kunnen klimmen, springen en slingeren in de speeltoestellen. En het leukste is, vlak naast hen doen de apen precies hetzelfde! Ondertussen kun jij genieten op het naastgelegen terras van een (verantwoord) hapje en drankje, met uitzicht op het eiland van de gorilla’s!

Openingstijden 2013

Apenheul is van 25 maart t/m 27 oktober 2013 dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de maanden juli en augustus is het dierenpark open tot 18.00 uur.

Entreeprijzen 2013

Volwassenen € 19,50 p.p.

Kinderen t/m 2 jaar gratis

Kinderen 3 t/m 12 jaar € 17,50 p.p.

TIP APENHEUL KORTING :

Koop je entreekaartje op www.apenheul.nl en ontvang altijd korting! Met je e-ticket hoef je bovendien niet te wachten in de rij voor de kassa.

apenheul uittip, de leukste uitjes met kinderen

Apenheul

J.C. Wilslaan 21

7313 HK Apeldoorn

Tel.: 055 3 57 57 00

E-mail: [email protected]

Website: www.apenheul.nl

 

WINACTIE: Wil jij met je gezin gratis naar de Apenheul? Dat kan wij verloten een aantal entreebewijzen voor deze dierentuin. Doe je mee?  * EDIT : deze winactie is inmiddels gesloten deelnemen is niet meer mogelijk *

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>