By 21 februari 2013 Read More →

Stockholm citytrip met kinderen

Begin februari bezocht ik (helaas alleen want Eefje was ziek) een bloggersevenement in Stockholm Zweden.

Omdat er gewerkt moest worden ging ik zonder de kinderen. Het boekje 100% Stockholm ging wel mee in het vliegtuig en ik stippelde alvast een stadswandeling uit. Vanaf het vliegveld nam ik de Arlanda Express (tip: neem een retourtje, die zijn een maand geldig en een stuk voordeliger dan 2 enkeltjes) naar mijn hotel Scandic Grand Central (aanrader!).

Met mijn stadsgids in de hand ontdekte ik dat Stockholm ook in de winter prachtig is en zeer zeker de moeite waard om je kinderen mee te nemen op citytrip. Ik heb een aantal hotspots geselecteerd waar ik samen met mijn kinderen naar toe wil gaan als we samen Stockholm nog eens bezoeken.

weekendje weg met kinderen citytrip stockholm

10 Kindertips voor Stockholm

Als je aan Zweden denkt, denk je natuurlijk aan Astrid Lindgren. Met stip op 1 staat daarom een ontmoeting met Pippi Langkous in het museum Junibacken. Je vindt hier, naast een sprookjestrein en sprookjesplein, alle figuren en plaatsen uit de boeken van Astrid Lindgren. Een ander populair pretpark in Stockholm is Gröna Lund met romantisch ouderwetse attracties, zoals een zweefmolen die deels over het water gaat.

Shoppen kun je naar hartelust in de Zweedse hoofdstad. Bij Syster Lycklig, een winkeltje propvol met leuke, kleurige, gezellige dingetjes, wordt je alleen al gelukkig als je rondkijkt. Heb je nog iets nodig voor de kinderkamer? Bij Mor Karin kijken zowel kinderen als hun ouders hun ogen uit, dus laat je inspireren. Het mode- en designwarenhuis P.U.B heeft op de 3e etage een kinderafdeling. En bij Design Torget (ze hebben een webshop!) vind je de nieuwste design produkten van woondesign tot spelletjes. Voor vrolijk gekleurd en speelvriendelijk unisex kinderkleding stap je binnen bij Uni.

weekendje weg met kinderen citytrip stockholm

Ben je gek op kinderboeken? Dan moet je echt eens rond gaan neuzen bij kinderboekenwinkel Bokspindeln. Ze hebben een geweldige collectie kinderboeken in het Zweeds, maar ook een grote afdeling anderstalige kinderboeken, zelfs in het Nederlands.

Een snelle en gezonde lekkernij halen kan bij de Muffin Bakery of voor de zoetekauwen onders ons bij cupcake STHLM. Voor de sushi liefhebbers is de sushibar in de Kungsgatan niet ver van hotel Scandic Grand Central een absolute aanrader. Ik at er samen met Annelies en Liesbeth van Studio Tout Petit een heerlijk verse en betaalbare sushimaaltijd. En ook bij Wagamama kun je lekker eten (en zijn er speciala kindermenu’s te bestellen).

Mijn bezoek aan Stockholm was kort dus er zijn ongetwijfeld nog veel meer leuke tips te noemen die je met kinderen gedaan moet hebben als je Zweden bezoekt. Heb je tips? Deel ze gerust!

weekendje weg met kinderen citytrip stockholm

INFO:  stedengids 100% Stockholm – Saskia de Leeuw –  € 13,95 – ISBN: 978‐90‐5767‐606‐2

*beeld credits via MoMedia*  Hans Zeegers, Nancy Lee en Ton van Veghel

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.