By 18 juli 2012 Read More →

Er op uit met de kinderen – Speelgoedmuseum

Afgelopen zondag zijn we naar het Speelgoedmuseum in Roden geweest. Ik kwam er vroeger zelf als kind en herrinnerde vooral de leuke ouderwetse fietsen en draaimolen op het buitenterrein, maar er is véel meer te doen!

Wij, en Lily natuurlijk vooral, vonden het een groot succes! Binnen kom je in een wereld van twintigste eeuws speelgoed (en soms nog véel ouder!). Prachtige porceleinen poppen, blikken speelgoed, oude schoolbureautjes en bijhorende lesposters met de meest geweldige illustraties. Een waar vintage speelgoedwalhalla.

Het is niet alleen maar kijken, de kids kunnen zich buiten flink uitleven op oldskool fietsen, driewielers, éenwielers, blikgooien en tollen. Eric keek of hij nog op stelten kon lopen (gelukt!) en Lily mocht een rondje mee in de draaimolen. Die was stukken mooier dan de kitsch molens die je nu op de kermis ziet.

Er is ook nog éen ruimte die (hysterisch!) volgeplakt is met knutselwerken van alle bezoekertjes. Wij maakten nog wat monsters van wc rollen en eierdozen om de wand nog wat voller te maken.

Een zakje met oud hollandsch snoep verder gingen we weer naar huis. Wat een leuke middag! Zeker een bezoekje waard. Ik maakte een fotoverslagje met mijn Iphone voor jullie.

PS. Hier vind je meer leuke musea in Nederland voor kids!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Toys, Er op uit

Auteur:

Eefje Kleijweg richtte in 2011 samen met Maike MoodKids op. Inmiddels werkt ze weer fulltime als freelance vormgever vanuit haar studio in Groningen, waar ze ook woont met Eric en twee kids, Sam ('13) en Lily ('09). Naast grafische vormgeving houdt Eefje interieur design, illustratie, stoeien met Sam, knutselen met Lily, arthouse films en sporten.