By 23 december 2016 Read More →

Uitjes kerstvakantie 2016

Het is bijna kerstvakantie. Tijd dus voor een overzicht met leuke uitjes kerstvakantie 2016 voor jou en je kinderen. Want je weet, als kinderen het naar hun zin hebben, heb jij dat ook.

En dat geldt trouwens ook andersom. 😉 Naast dit overzicht hebben we ook een overzicht met linken naar coole musea voor kids per provincie. Volgende week publiceren we nog een leuk overzicht.

Uitjes kerstvakantie 2016

IJsbeeldenfestival 
Van 10 december t/m 5 februari 2017 vindt het grootste winterevent van Nederland met ruim 3.000 vierkante meter plaats in Amsterdam. Met meer dan 100 adembenemende ijssculpturen ven sneeuwbeelden tot wel 6 meter hoog van de 42 beste ijskunstenaars uit de hele wereld. 

Met meer dan 275.000 kilo ijs en 275000 kilo sneeuw is het een ongekend spektakel. Het thema dit jaar is Music Inspires. Of je nu houdt van klassiek of modern, Hollandse hits of wereldmuziek, Michael Jackson of Justin Bieber, oude discokrakers of de nieuwste techno… Het komt allemaal langs tijdens de grootste editie ooit van het Nederlands IJsbeelden Festival met r26 themawerelden. 

Meer info: www.ijsbeelden.nl

We hebben een aantal leuke uitjes kerstvakantie 2016 voor jou en je kinderen op een rij gezet. Bekijk ook ons coole kids museum overzicht.

Kerst op de Haar 

Van 25 december 2016 t/m 8 januari 2017 nodigen de baron en barones van Kasteel de Haar alle kinderen van 4 t/m 10 jaar uit voor een bijzondere kerstervaring op Kasteel de Haar. Er is echter een groot probleem: de kok is zijn recepten kwijt! Onder leiding van een gids ga je op een spannende ontdekkingsreis tijdens een familierondleiding* door de mooiste zalen van het kasteel. In deze zalen lopen wonderlijke figuren rond en zijn aanwijzingen verborgen om de geheime code van het kerstrecept te kunnen ontrafelen.

Meer info: www.kasteeldehaar.nl

Naar de bioscoop

Naar de bioscoop gaan, staat bij ons in de kerstvakantie eigenlijk altijd wel op het programma.  Er draaien op dit moment 8 kinderfilms in de (grote) bioscopen, zoals Pathe. Job twijfelt nog tussen ‘Sing’ en ‘Mees Kees’. Kiezen blijft bij hem lastig, dus het zal wel tot de laatste moment een verrassing blijven waar we heen gaan. 😉

 

Brandweer LEGO CityVeiligheidsmuseum PIT

De grootste Brandweer LEGO City van Nederland is deze kerstvakantie opnieuw te zien bij Veiligheidsmuseum PIT! De activiteit was in de meivakantie zo succesvol dat er besloten is om het opnieuw te organiseren. Bekijk 23 actuele Nederlandse incidenten die zijn nagebouwd met 100.000 LEGO steentjes en ontdek met een nieuwe puzzeltocht wat er allemaal bij het werk van de brandweer komt kijken.

De schaatsbaan voor de deur van het museum is ook open, dus neem je schaatsen mee! Tegen de kou serveert het museumrestaurant warme choco en erwtensoep. Kinderen die verkleed komen krijgen een leuke verrassing! Een leuk winters uitje voor het hele gezin!

Het kerstprogramma start op 24 december 2016 en loopt door t/m 8 januari 2017. In de kerstvakantie is Veiligheidsmuseum PIT open van 11:00-17:00 uur en alleen gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Meer info: www.pitveiligheid.nl

We hebben een aantal leuke uitjes kerstvakantie 2016 voor jou en je kinderen op een rij gezet. Bekijk ook ons coole kids museum overzicht.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.