By 18 februari 2015 Read More →

Nesteldrang

Ja, lieve (toekomstige) papa. Laat dat woord eens bezinken. Nes-tel-drang, nog nooit van gehoord zeg je? Boy, is that about to change…

Je denkt namelijk bij een positieve test: “Hoera, we zijn zwanger! … Is de wedstrijd Bayern-Barcelona om 20.30 of 21.30?” En je vriendin/vrouw/partner maakt gezellig een geheim bord aan op Pinterest waar ze giechelend en “ahh, kijk nou” murmelend pins aan toevoegt. Af en toe wordt de tablet onder jouw neus geschoven en doe je een verplichte “hmm, ja leuk”. Maar je aandacht is er niet echt helemaal bij. En dat is prima. We willen ook geen mannen die op Pinterest los gaan op baby-outfits. Dat is misschien een beetje te.

Dus, de zwangerschap vordert. Jij krijgt een beetje last van mannen-nesteldrang en gaat kijken naar stationwagens, autostoeltjes en welke kar (kinderwagen!) er voor De Baby moet komen. Jullie gaan bezig in de babykamer, kibbelen over de naam, je troost haar tijdens een huilbui omdat je de laatste Cornetto hebt opgegeten (niet cool bro, niet cool), discussiëren over de kinderopvang en komen er samen op een goede manier uit. Top. Helemaal leuk dat zwangerschapsgebeuren (tenzij ze natuurlijk last heeft van zwangerschapsmisselijkheid/hoge bloeddruk/aambeien/andere echt nare complicaties, dan loopt het allemaal vaak even anders. Trust me, I know.).

Nesteldrang

Maar dan hè, opeens krijgt Ze last van Nesteldrang. En niet die leuke, gezellige “ik wil het huis graag aan kant hebben”-nesteldrang. Neehee, de hysterische, totaal onrealistische en hormoon gestuurde nesteldrang variant.

De variant waarbij ze stilzwijgend  -met haar neusvleugels wapperend- de gewassen én gestreken hydrofiele luiers opnieuw opvouwt, omdat ze in drieën gevouwen horen te worden. Ja klopt, die regel is nieuw ja. En jij dacht nog wel dat je zo behulpzaam was.

Of dat ze zich ‘s avonds, als je bijna in slaap valt, ineens omdraait en iets te agressief de dekens meeneemt én hard zucht. Zo’n zucht waarvan je weet: “Ohoh…”. En dat je dan toch vraagt: “Kan ik wat voor je doen lieverd?” En dat zij dan vervolgens pissig het hele lijstje afgaat van klusjes waarvan je had beloofd dat je ze zou doen, maar waar je uiteindelijk, ehum, niet zoveel van gedaan had. Omdat je de grasmaaier tegenkwam bij het opruimen van het oud papier en die messen nodig geslepen moesten worden bijvoorbeeld.

Maar goed. Als je met deze variant geconfronteerd wordt, is het wel even pittig. Dat snap ik best. Maar ik beloof dat ze het niet expres doet. En dat je straks echt je oude Lief weer terug krijgt. Maar tijdens de nesteldrang fase is ze een soort van natuurverschijnsel die niet te houden is.

Wees maar een beetje extra lief en zet gerust een kopje thee, wel de goede smaak natuurlijk. Anders heb je het weer gedaan…

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Zwanger en Baby, Thema

Auteur:

Manon de Jong (32) is net bevallen van haar 2e kindje. Ze vindt het heerlijk om te schrijven over haar lieve, stoere dochter, frisse nieuwe baby zoon en lesgeven aan opgeschoten pubers, megahandige pins en niet-zo-handige-pins, pogingen om haar huishouden te organiseren (HA!) en andere leuke dingen die ze tegenkomt.