By 4 februari 2015 Read More →

Laat jij je baby slapen in een doos?

De Finnen nemen het oh zo bekende liedje van Annie M.G. Schmidt “ik zou je het liefste in een doosje willen doen” wel heel letterlijk als het om hun baby’s gaat.

Ze stoppen ze letterlijk in een doos!

babydoosafbeelding: The Baby Box Company

Voor Finse baby’s geen wiegje of compact bedje: de eerste maanden na hun geboorte slapen Finse baby’s namelijk in kartonnen dozen. En die worden door de overheid verstrekt!

Zwangere vrouwen in Finland krijgen sinds de jaren 40 een doos vol babyspullen. Waar de babydoos vroeger nog was voor arme vrouwen, tegenwoordig krijgt elke zwangere vrouw dezelfde doos (mama’s die geen doos willen, kunnen ook kiezen voor een vergoeding van ongeveer 140 euro). In de doos zitten onder meer rompertjes, speelgoed, een slaapzak, een skipak, een prentenboek, luiers, enz. Als de mama in spe de doos heeft leeggemaakt, kan ze deze gebruiken als bed voor haar baby.

Het nobele idee achter dit concept: elke Finse baby een gelijke start geven in het leven.

Waar wij nou zo benieuwd naar zijn: Zou de Finse overheid aanstaande moeders ook inlichten over het geheim van de baby romper ? Want dan is het daar echt beter geregeld!

Laat jij je baby slapen in een doos? Discussieer met ons mee op Facebook.

TIP: Heb jij toch liever een echte wieg voor je kindje? We selecteerden eerder al eens de leukste baby wiegjes voor je.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Zwanger en Baby, Thema

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>