By 12 augustus 2014 Read More →

Baby’s first party: 5 tips voor een geslaagde babyborrel

Of je nu gaat voor een doopfeest of een babyborrel, het eerste babyfeestje moet een best memory forever zijn! Met deze DIY-tip & handige tricks zorg je ervoor dat alles perfect verloopt…

DOOPSUIKERZAKJES
Voor het doopfeest van Kobe en Frauke, maakte ik een doopsuikerboom met super gemakkelijke doopsuikerzakjes. Maar je kan dit natuurlijk ook gebruiken als geboortesuiker.

doopsuikerzakje maken

Dit heb je nodig om zelf doopsuikerzakjes te maken:

 • Naaimachine, strijkijzer, schaar
 • Katoenen stof naar keuze: per zakje heb je een stuk stof nodig van 10cm op 25cm
 • Bijpassend garen
 • Tule lintjes
 • Zelf ontworpen strijklabel (www.nominette.be)
 • Suikerbonen (10 stuks per zakje)

Aan de slag

 1.  Knip een stuk van 15cm op 25cm uit.
 2.  Strijk je naamlabel vast aan de voorkant van je stof. Zorg ervoor dat dit mooi in het midden is van je zakje.
 3.  Plooi de bovenkant (= de langste kant van je stof) 1cm om en stik vast.
 4.  Leg je stuk stof met de goede kanten op elkaar en stik zowel langs de zijkant als langs de onderkant vast.
 5.  Knip de hoekjes af zoals je ziet op de foto.
 6.  Keer het zakje om en duw de hoekjes uit.
 7.  Vul het zakje met 12 suikerbonen. Maak het vast door met je lintje een mooi strikje te maken.

Extra tip: Afhankelijk van het bezoek dat je verwacht, herhaal je dit enkele tientallen keren. Om je zakjes extra mooi te presenteren, hang je ze aan een zelf gemaakte houten boom. Teken een boom op een houten plaat en zaag hem met een figuurzaag uit. Geef de boom nog een leuk kleurtje, maak hakjes aan de takken en hang je zakjes eraan.

babyborrel tips doopsuiker boom maken

Babyborrel tips !

Enkele tips voor een geslaagde babyborrel en/of doopfeest:

Babyborrel TIP 1: Als kersverse mama heb je hoogst waarschijnlijk maar weinig tijd om een groot feestje voor te bereiden. Plan op voorhand al je locatie, maak je uitnodigingen al klaar en bepaal al welke hapjes en drankjes je zal voorzien. Ook kleine attenties zoals doopsuikerzakjes, aandenkens en bedankkaartjes kan je op voorhand al maken.

Babyborrel TIP 2: Drank kan je al op voorhand kopen. Maar hapjes en dessertjes zal je zelf moeten maken als je niet kiest voor een traiteur of kok. Vraag aan je mama, schoonmama, zussen, tantes en/of vriendinnen om iets te bakken en mee te nemen naar je feest. Het bespaart je een hoop stress en meestal vinden ze het nog leuk om te doen ook.

Babyborrel TIP 3: Wil je je kindje laten dopen maar heb je geen zin om dat in een kerk te doen samen met andere kinderen? Via Rent a Priest vzw laat je een priester aan huis komen voor de doopviering. Zo kan je je eigen persoonlijke doopviering samenstellen met je eigen teksten, toffe symbolen en zelf gekozen muziek. Via www.rentapriest.be vind je meer informatie. Echt een aanrader! Heb je al twee kindjes? Overweeg dan eens om hen samen te laten dopen.

Babyborrel TIP 4: Muziek nodig? Tegenwoordig kan je gratis muziek streamen of gratis muziek beluisteren op internet. Mijn favorieten: www.deezer.com en www.spotify.com

Babyborrel TIP 5: Genodigden en jezelf met veel plezier laten terugdenken aan het feestje kan met een origineel aandenken zoals onder andere de Feestflitser , een mobiele fotopaal die je de mogelijkheid biedt gekke en leuke foto’s te maken van jezelf en je gasten.
Ook Photobooth props met moustaches, brillen en strikjes is een geweldige trend. Zalig om te zien hoe je gasten poseren met een paar snorren of brilletjes. Tip: als je een jongen op de wereld hebt gezet zorg je voor moustaches, bij een meisje zorg je voor roze strikjes en lipjes.
Via Pinterest vind je sjablonen om zelf photobooth props te maken. Geen zin om er zelf aan te begin? Bestel ze via www.paperpigeon.be.
Zowel de foto’s van de Feestflitser als de Photobooth props kan je na je feestje als bedankje versturen naar je gasten.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Zwanger en Baby, Thema

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.