By 24 november 2018 Read More →

Clementoni DOC Pratende Robot

Met Clementoni Doc Robot leer je je kinderen programmeren. #robot #robotica #techniek

Ken je het educatieve speelgoedmerk Clementoni? Ze hebben nu een nieuwe serie: Coding Lab. De serie bestaat uit 3 niveaus. Wij bespraken al Robomaker, het meest geavanceerde niveau. In dit artikel aandacht voor het product op het beginnersniveau: Clementoni Doc Pratende Robot.

Doc pratende robot is een leuke manier om je kinderen in aanraking te brengen met robotica en programmeren. Alle twee vaardigheden waarvan men denkt dat deze essentieel zijn voor de toekomst van onze kinderen. Niks leuker toch dan ze dit spelenderwijs bij te brengen.

Doc Pratende Robot

Educatieve elementen

Met de DOC Pratende Robot krijgen (jonge) kinderen van 4 tot 7 jaar een leuke, eerste kennismaking met de uitgangspunten van programmeren. Ze krijgen ruimtelijk inzicht en leren logisch na te denken. Ook oefen je het kijken in (technisch) perspectief. Het programmeren gebeurt  namelijk vanuit de positie van de robot, dus het kind moet zich kunnen verplaatsen in het perspectief van de robot.

De robot heeft verschillende niveaus, waardoor het voor kinderen van verschillende leeftijden uitdagend blijft om te spelen. DOC Pratende Robot heeft duidelijk een spelelement en leent zich goed om met meerdere kinderen te spelen, die elkaar ook kunnen helpen. Goed voor de ontwikkeling van logisch, sequentieel denken, perspectief nemen en ruimtelijk denken.

Hoe werkt DOC Pratende Robot?

In de doos van DOC pratende Robot zit naast de robot met het grappige stemmetje, ook een spelbord en opdrachtkaarten. De bedoeling is dat je de robot zo programmeert dat hij op het bijgeleverde spelbord een bepaalde route aflegt, die je krijgt via de opdrachtkaartjes. Het spelbord bestaat uit vierkante hokjes, waarvan de helft bestaat uit plaatjes en leg je als een eenvoudige puzzel.

De DOC Pratende Robot zet je vervolgens in het midden van het bord en door middel van opdrachtkaartjes wordt bepaald waar de robot naartoe moet rijden. De volgorde van de stappen programmeer je door middel van de knoppen op het hoofd: vooruit, achteruit, naar links draaien, naar rechts draaien. Na het programmeren start je de robot en als je hem goed geprogrammeerd hebt, rijdt hij dus naar het juiste vakje op je spelbord.

De robot is ook zonder mat te gebruiken. Dan kun je hem zo programmeren dat hij vrij ronddoolt.

Met Clementoni Doc Robot leer je je kinderen programmeren. #robot #robotica #techniek

Verschillende niveaus

Het spelbord heeft een makkelijke en een moeilijke kant en ook de opdrachtkaartjes zijn er in een makkelijke en moeilijke variant. Op de makkelijke kaartjes wordt -naast de eindbestemming- ook aangegeven welke stappen er ingetoetst moeten worden. Goede manier voor jongere kinderen en beginners om de uitgangspunten van het programmeren te leren.

De moeilijkere opdrachtkaartjes geven alleen de eindbestemming en -soms- een tussendoel aan. In deze fase van het spel moet je kind dus zelf de verschillende stappen bedenken en programmeren op het hoofd van de robot.

Nominatie Speelgoed van het Jaar 2017

DOC Pratende Robot is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017. De jury zegt: “Met deze robot leren jonge kinderen al programmeren. Ze leren in perspectief en logisch na te denken en krijgen ruimtelijk inzicht. Het speelbord heeft een makkelijke en een moeilijke kant. De robot is ook zonder mat te gebruiken. Prima prijs/kwaliteit verhouding”. Lees hier meer.

De DOC Pratende Robot is o.a. te koop bij Bol.com, Intertoys & Bart Smit.

Winnaar Clementoni DOC Pratende Robot

Gefeliciteerd Claudia Kirby-Damman. We geven je gegevens door aan Clementoni. Zij sturen de DOC pratende robot naar je op.

 

Deze winactie is een betaalde samenwerking met Clementoni. Op MoodKids maken we gebruik van affiliate links. Dat betekent dat als jij op één van deze links klikt en het product ook daadwerkelijk koopt, wij daar (een kleine) commissie voor krijgen. Het kost jou niks extra’s, maar het levert ons wel wat op. Daarom kunnen we MoodKids als online magazine gratis houden.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>