By 2 december 2017 Read More →

Soggy Doggy: zonder nat worden de hond in bad doen?

Of we het spel Soggy Doggy wilden testen? Ik hoefde de vraag maar één keer aan Job te stellen en die riep al enthousiast “ja”. Hij had de tv commercial van dit nieuwe spelletje al op tv gezien.

Mocht jij niet weten wat Soggy Doggy is. Het gaat om onderstaand spel. Doel: een hond wassen. En ja, natte honden schudden zich uit. Kun je dat voorkomen?  Inmiddels is het spel ook prijswinnaar in de Speelgoed van het jaar verkiezing in de categorie 4-5 jarigen.

 

 

Review Soggy Doggy: het spel

Soggy Doggy bestaat uit een bad, douchekop, rubberen hond, een plastic ring dat als spelbord fungeert, kleuren dobbelsteen en leuk vormgegeven pionnen. Voorafgaand aan het spel moet je een en ander in elkaar zetten. Appeltje eitje met de bijgesloten handleiding. Daarna vul je het bad met water, plaats je het bad met hond in het midden van het spelbord en pomp je een al een aantal maal water op de hond. Nu kan het spel beginnen.

Je gooit met de kleuren dobbelsteen en aan de hand van de kleur worden de pionnen verplaatst op het spelbord. In het spel zijn twee soorten opdrachten. Je moet of pompen of draaien. Daarnaast staat bij elk vakje een getal met het aantal keer dat je moet pompen of draaien. Met elke keer pompen wordt het hondje natter. Bij elke draaibeurt is er de spanning of het hondje zich wel of niet gaat uitschudden. Dan vliegen de spetters rond!  Je moet dan als speler terug naar de start.

Een leuk bordspel voor -inderdaad- deze leeftijdscategorie. Het verrassingseffect van het wel of niet uitschudden van de hond maakt het ook spannend. Vanuit pedagogisch-didactisch perspectief oefen je heel wat vaardigheden met dit spel. Zoals het oefenen van tellen en kleuren, leren op je beurt wachten en werken volgens spelregels.

 

Job en ik hebben het inmiddels een paar keer gespeeld. Het spel an sich is voor zijn leeftijdscategorie (9 jaar) eigenlijk alweer iets te simpel. Maar het verrassingseffect maakte het ook voor ons leuk. We hebben -zoals je ziet- lol gehad tijdens het spelen!

Job vond overigens dat de hond nog wel wat harder mocht schudden. Er kwam in zijn ogen te weinig water vanaf. Als moeder deel ik die mening niet. Ik vond het helemaal goed zo. 😉

Soggy Doggy is o.a. hier te koop

 

Dit artikel bevat producten die ons zijn toegestuurd voor een review.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Spelen, Speelgoed

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.