Zo leuk, het interactieve voetbalspel van Clementoni

Een bal suist door de kamer. Een bloempot valt in duizend stukjes op de grond… Ik hoor mijzelf voor de zoveelste keer geïrriteerd roepen: “binnen wordt NIET gevoetbald! Horen jullie mij?” Neem een huis vol met jongens, regenachtig herfstweer buiten en dit is het resultaat.

Op regenachtige dagen wordt er bij ons thuis veel geknutseld. Met enige regelmaat zitten hier de lijmresten aan het plafond, de vingerverf aan de stoelpoten en liggen de papierresten all over the place. Na een knutselsessie zitten niet alleen mijn kinderen eronder. Ook mijn huis is veranderd in een atelier van een action painter. Moeders is er maar druk mee.

Buitenspelen met vaders

De vader des huizes komt er hier meestal ‘makkelijker’ vanaf. Althans, zolang het buiten herfst- en regenachtig weer is. Want met vader wordt voornamelijk buiten gespeeld. Je weet wel: het échte mannenwerk. Klimmen, klauteren, ravotten en voetballen natuurlijk. In de herfst, wanneer het buiten koud en guur is, merk ik het aan mijn kinderen. Dan hunkeren de jongens naar wat vaderlijk vertier. Een beetje knutselen met mama is natuurlijk leuk, maar ze moeten toch ergens heen met hun energie.

Vaders opgelet: speel tafelvoetbal met je kinderen

Aan dat overschot aan energie hier in de herfst, kwam onlangs een eind. Wij mochten voor MoodKids namelijk het interactieve voetbalspel van Clementoni testen. Toen ik bij thuiskomst de doos op tafel parkeerde, bleven zes ogen zo groot als schoteltjes er onafgewend naar staren. “Wat is dat mama?”, hoorde ik mijn peuter nieuwsgierig roepen vanachter de tv. “Hiermee mag je van mama nu eindelijk ook binnen voetballen”, antwoordde ik.

Als hongerige wolven doken mijn mannen gelijktijdig op de grote doos waarin het voetbalspel verpakt zit. Ze zeggen weleens dat mannen van binnen altijd kleine kinderen blijven. Met dit voetbalspel  kan ik dat beamen. Het energielevel rees meteen de pan uit, maar gelukkig niet ten koste van mijn dierbare aardewerk. Het voetbalgeweld concentreerde zich dit keer aan de eettafel. Het interactieve voetbalspel van Clementoni is namelijk een tafelmodel tafelvoetbalspel.

Interactief voetbalspel van Clementoni

Het voetbalspel is uitgerust met spelers, doeltjes, een scheidsrechter, een zacht voetballetje (fijn!) én een heus publiek dat je vanaf de zijlijn toejuicht. De spelers in het voetbalspel bewegen precies zoals in een echt tafelvoetbalspel. Een stem houdt de score bij. Is de bal uit? Dan breng je deze weer in het spel met behulp van de scheidsrechter aan de zijlijn of middels een ingooi via de tribune. Ik ben geen kenner, maar het is net echt.

Fanatiek wordt de bal van het ene doel naar het andere gezwiept. Voor dreumeslief is het soms moeilijk om de bal in het spel te houden. Het zachte balletje schiet met enige regelmaat als een ongeleid projectiel door de kamer. Tot groot ongenoegen van grote broer, die vervolgens woest aan de spelertjes van zijn eigen team begint te draaien. Als volleerd scheidsrechter komt de vader des huizes tussen beide teams, om de gemoederen tot bedaren te brengen. Ik zei het al: het is nét echt. De klassieker Ajax – Feyenoord is er niks bij.

Het voetbalspel van Clementoni is naast een echt tafelvoetbalspel ook een elektronisch activiteitencentrum met cijfers, letters, vormen en kleuren. Lees onze review.

Niet alleen leuk, maar ook leerzaam

Dit spel is trouwens meer dan alleen een voetbalspel. Het is ook een elektronisch activiteitencentrum. De verschillende knoppen op het spel maken je kinderen op een speelse manier wegwijs in de wereld van cijfers, letters, vormen en kleuren. Het is dus niet alleen leuk, kinderen leren er meteen wat van. Educatief loeder als ik ben, word ik hier best blij van. Wij hebben namelijk genoeg inhoudsloos speelgoed in huis.

Menig voetbalhart gaat hiervan sneller kloppen

Het voetbalspel is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden. Toch verwacht ik dat menig voetbalhart hiervan sneller gaat kloppen. Want is het niet gewoon erg leuk dat met dit voetbalspel ook beide ouders weer eens aan de bal zijn?  Dat mijn mannen de rest van die avond aan de voetbaltafel zaten geplakt, neem ik dan ook maar even voor lief. Het interactieve voetbalspel is hier thuis dus een hit. Weer of geen weer, ook vaders is er nu druk mee.

Meer informatie over de producten van Clementoni vind je hier.

Het voetbalspel van Clementoni is naast een echt tafelvoetbalspel ook een elektronisch activiteitencentrum met cijfers, letters, vormen en kleuren. Lees onze review.

Win een interactief voetbalspel van Clementoni

Word jij naar aanleiding van Roelina’s review net zo enthousiast over dit voetbalspel als zijzelf? Dan bof je! Want wij mogen twee exemplaren weggeven. Hieronder lees je hoe je kans maakt!

>> Bewaar deze leuke speelgoedtip op je eigen Pinterest bord

#speelgoed #voetbal #peuter #binnenspelen #voetbalspel #tafelvoetbal

Gefeliciteerd!

Lydia Boudewijns uit ’s Gravendeel

Marian Bouwens uit Ruinen

We geven jullie gegevens door aan Clementoni. Zij sturen het interactieve voetbalspel naar jullie op.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.