Als je kind leert lopen

Ik kan het me nog zo goed herinneren: de eerste stapjes van Job. We hebben er héél lang op moeten wachten, want meneer was een billenschuiver (heeft zelfs nooit gekropen) en vond het wel prima zo.

Toen het dan na 21 maanden eindelijk zover was, waren Dennis en ik trouwens wel trots als een pauw.

Als je kind leert lopen

Er zit enorm veel verschil in de leeftijd waarop een kind begint met lopen. Sommige kinderen beginnen al met optrekken met 11 maanden, andere, zoals Job, doen dat ‘pas’ met 21 maanden. Ieder kind volgt zijn eigen tempo. Belangrijk is dat je er als ouder op een ontspannen manier mee omgaat.

Vaak begint je kind met zich ergens aan optrekken. De tafel bijvoorbeeld. Dan kun je hem of haar stimuleren om een stapje te zetten. Door bijvoorbeeld een speeltje net buiten bereik van je kind te leggen. Zodra je kind enkele stapjes heeft gezet, is een duwkarretje stimulerend. Waar wij vroeger nog achter een ‘saaie’ kar leerden lopen, zijn de ‘Baby Walkers’ tegenwoordig enorm interactief.

Clementoni Baby Walker

Zo ook de Baby Walker van Clementoni. Deze walker is gemaakt in de vorm van een scooter. Daar hoort een stoere dreumes bij, vond ik. Kjeld, 13 maanden oud, van vriendinnetje Denyse begint net een beetje te lopen. Deze vrolijke dreumes mocht de Baby Walker dus testen voor ons.

Samen met Kjeld (13 maanden) die net begint te lopen, testen wij de Clementoni Baby Walker. En het leuke is, we mogen er ook nog 3 weggeven. Doe je mee?

We zetten Kjeld voor de Baby Walker. Meteen begint hij te spelen. Hij draait aan de letterrol, probeert de vormpjes in het juiste bakje te stoppen en gebruikt de toetertoets. Zelfs de koplamp heeft een lichtje. Met een grijns van oor tot oor kijkt hij ons regelmatig aan. Het voorpaneel bevat verschillende activiteiten waarmee je kind kan spelen en kan worden ingesteld in het Nederlands en Frans.

Samen met Kjeld (13 maanden) die net begint te lopen, testen wij de Clementoni Baby Walker. En het leuke is, we mogen er ook nog 3 weggeven. Doe je mee?

 

Het voorpaneel bevalt dus. Dat is duidelijk! Maar nu het lopen. De voorwielen zijn voorzien van een beveiliging die de beweging vooruit afremt. De Baby Walker kan er dus niet vandoor gaan met je kind. Achteruit kan de loopwagen ook niet, want de rotatie blokkeert dan. Ook prettig is dat de achterwielen zo bevestigd zijn, dat je kind genoeg loopruimte heeft. Ze steken ietwat naar buiten. Kjeld loopt prima achter de wagen. Aangemoedigd door zijn twee grote zussen en Job loopt hij in no-time met zijn brommer over het terras. Alleen de bochtjes zijn nog wat lastig. En die blokken voorin blijven ook lonken.

Samen met Kjeld (13 maanden) die net begint te lopen, testen wij de Clementoni Baby Walker. En het leuke is, we mogen er ook nog 3 weggeven. Doe je mee?

 

Voldaan stappen Job en ik in de auto en zingen nog vrolijk het liedje ‘Hallo, ik ben jouw brommer. We maken nu een ritje. Opzij, laat ons passeren. We rijden langzaam voort. Ik ben jouw brommer, klim aan boord ‘ met elkaar. Weer een klein mannetje verrast en blij gemaakt!

En het leukste nieuws is: wij mogen nog drie kindjes blij maken met zo’n gave Clementoni Baby Walker.

Winnaars Clementoni Baby Walker

We mogen namelijk maar liefst drie (!) Baby Walkers van Clementoni weggeven. Dit zijn de winnaars:

Gefeliciteerd!

Debby Koeman uit Hellevoetsluis

Josien Hillebrands uit Muntendam

Moniek Slootweg uit IJsselstein

Clementoni stuurt de Baby Walker naar jullie op.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.