Ezyroller: leuk buitenspeelgoed

Buiten spelen vinden wij belangrijk. Toen Job jonger was, was dat geen enkel probleem. Eindeloos kon hij zichzelf vermaken in onze tuin. Nu hij ouder wordt, is het lastiger. De verleidingen van de tablet, X-Boxx en televisie zijn nu groter.

Helaas voor onze zoon heeft hij ouders zowel wij. 😉 Schermtijd is beperkt en buiten spelen stimuleren we. Voetballen is nog steeds favoriet, maar sinds een jaartje ook de Ezyroller. Elke keer neem ik me voor om hier een review over te schrijven, maar kwam het er niet van. Nu dus eindelijk wel.

Misschien heb jij de afgelopen 10 jaar niet onder een steen geleefd, maar ik kende de Ezyroller dus niet. Terwijl dit Nieuw Zeelandse product zelfs in 2008 is uitgeroepen tot Top Toy of the Year. En terecht wat mij betreft! Het is speelgoed dat je lang kunt gebruiken. Ik vertel je meer.

Ezyroller: wat is het en hoe werkt het?

De Ezyroller is een voertuig met 3 kleine wieltjes (2 voor en 1 achter), een stoffen zitting, een trapstang en een rem. Het heeft geen ketting, pedalen en werkt niet op batterijen.

Je krijgt de Ezyroller in beweging door met je voeten om en om te duwen tegen de trapstang. De trapstang werkt ook meteen als stuur. Klinkt ingewikkeld, maar is het echt niet. Kinderen hebben het principe al snel door. Wel geldt: oefening baart kunst! Hoe meer je kind de techniek doorkrijgt, hoe harder hij zal gaan. Ezyroller is echt speelgoed dat goed is voor de motoriek en conditie van je kind.

De Ezyroller werkt prima op de stoep. Er wordt gezegd dat je er een snelheid van 15 km per uur mee kan halen. Dan heb je wel sterke benen en asfalt nodig. Job haalt die snelheid (gelukkig) niet. Op asfalt gaat hij wel sneller, maar met uitzondering van de -Eper Wielerronde- wordt de Ezyroller hier vooral gebruikt op de stoep.

Eén keer per jaar wordt onze straat namelijk voor de Wielerronde afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Je begrijpt, dan spelen de kids uit de buurt direct op straat. Job heeft afgelopen jaar de hele tijd met heen en weer gescheurd en maakt zelfs met de rem kleine drifts. Door het lage zwaartepunt is dit buitenspeelgoed stabiel en veilig en kiepert hij niet om.

Wellicht denk jij ook, weer meer troep in de garage. Dat dacht ik namelijk ook. Maar de Ezyroller kun je ook rechtop zetten en neemt zo nauwelijks ruimte in. Ook kun je hem met een haak makkelijk aan de muur hangen.

Voor wie?

Het fijne van de Ezyroller is dat het speelgoed is dat het met je kind meegroeit. Toch prettig, omdat het meeste (duurzame) buitenspeelgoed best kostbaar is. De Ezyroller kost ook rond de 90 euro.

Bij de Ezyroller zitten twee verschillende stangetjes waarmee je de afstand tussen de zitting en de trapstang kunt aanpassen aan de lengte van de benen van het kind. De Ezyroller is het best te gebruiken als je kind tussen de 1.00 en 1.80 meter is, met een maximum van 70 kilo. Leuk dus voor kinderen van ongeveer 3 tot 14 jaar.

 

Ezyroller: waar te koop?

Wij hebben dit leuke buitenspeelgoed zelf gekocht bij webshop Speelgoed & Spel naar aanleiding van een video die ik op YouTube tegenkwam. Helaas is hij daar niet meer te koop. Krijg je als je zo lang wacht met een review schrijven… Onze vrienden van Bol.com verkopen de Ezyroller (uiteraard) wel.

O.a. te koop bij Bol.com

https://youtu.be/eUqWA-T8P6w

Op MoodKids maken we gebruik van affiliate links. Dat betekent dat als jij op één van deze links klikt en het product ook daadwerkelijk koopt, wij daar (een kleine) commissie voor krijgen. Het kost jou niks extra’s. Maar het levert ons wel wat op. Voor meer informatie lees onze privacyverklaring en disclaimer.

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.