By 13 januari 2017 Read More →

Sneeuwspelletjes voor heel veel buitenpret

“Yes sneeuw!” Dat hoorde ik vanochtend toen Job de gordijnen open deed. Beetje jammer dat hij dan vandaag de hele dag naar school moet… Als ik de voorspellingen mag geloven, dan gaat er dit weekend weer sneeuw vallen. En dit keer hopelijk wat meer dan afgelopen weekend. Want ja, spelen in de sneeuw is natuurlijk vooral leuk als er voldoende ligt! Niet alleen voor de kinderen trouwens. 😉

Dus warm aankleden en spelen maar… We hebben onze favoriete sneeuwspelletjes op een rij gezet.

De leukste sneeuwspelletjes

# Grote verschrikkelijke dino

Knip uit een kartonnen doos (aan een zijde liefst met een geplastificeerd laagje) grote dinovoeten. Maak twee gaatjes aan beide kanten en rijg daar een touwtje doorheen. Bind die om de schoenen van je kind. En sporen maken maar. Is jouw kind wat minder geobsedeerd door dino’s? De grote verschrikkelijke sneeuwman of Pinovoeten kan natuurlijk ook. 😉

# Sleeën

Misschien niet bijster origineel, maar als er sneeuw ligt is Jobs nummer één favoriete bezigheidsleeën. Bij voorkeur hard en hoog. Bij ons in de buurt is een zandbult waar je natuurlijk geweldig van kan afroetsjen. De eerste keer dat het met Job kon, lag er net genoeg sneeuw. Toen hebben we ook deze foto gemaakt, waar ik nog steeds, als ik er naar kijk, heel blij van wordt. Het plezier spat van zijn gezicht af!

# Sneeuwengel maken

Laat je vallen in de sneeuw. Ga liggen en beweeg je armen horizontaal naast je lijf. Ook je benen beweeg je heen en weer. Sta voorzichtig op en jawel. Daar is je sneeuwengel.

# Voetsporen zoeken

Bij sneeuw moet ik altijd denken aan onderstaand liedje van Koekeloere. “Ra, ra, ra, van wie zijn deze sporen? Iemand heeft zijn voetstappen verloren. Wie is dat toch geweest? Ra, ra wat is dat voor een beest”. Hij komt uit deze aflevering uit 2012. Job en ik hebben het eerste couplet destijds eindeloos gezongen. Ga je wandelen en spoorzoeken? Dan is de hele aflevering vooraf erg leuk om te bekijken met kinderen tussen ongeveer 3 en 7 jaar.

http://www.schooltv.nl/video/koekeloere-sporen-in-de-sneeuw/

# Sneeuwpop maken

Ligt er voldoende sneeuw. dan wordt er ook zeker een sneeuwpop gemaakt. Job heeft al heel lang een setje waarmee je je sneeuwpop kunt pimpen. Maar een shawl, twee knopen als ogen en een winterpeen volstaan natuurlijk ook! 

# Iglo maken

Ligt er echt heel veel sneeuw, dan is een iglo maken ook erg leuk. Dit is de manier waarop wij het vroeger deden. Geef je kinderen een kratje. Laat ze die vullen met sneeuw. Goed aanstampen en storten in een ronde cirkel. Smeer de stukken tegen elkaar aan. Stort de volgende laag in een iets kleinere cirkel erbovenop. Goed van binnen en buiten aansmeren. De volgende laag gaat daar weer schuin bovenop en zo ga je door tot je uiteindelijk een iglo hebt. Ligt er niet voldoende sneeuw, dan kun je op deze manier ook leuk een muurtje maken. Pak dan geen kratje, maar een plastic bakje (bijvoorbeeld van een take-away.) Handig voor een sneeuwballengevecht.

# Sneeuwballengevecht

Standaard staat hier ook wel een sneeuwballengevecht op het programma. Afgelopen weekend werd ik al enorm ingepeperd door Job en zijn vriendje. Helaas voor hen (en gelukkig voor mij 😉 )lag er te weinig sneeuw voor onze sneeuwbaltangen

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Spelen, Buiten spelen

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.