By 26 november 2018 Read More →

MIND designer robot van Clementoni

Mind Designer Robot is onderdeel van de Clementoni Coding Lab serie. Met deze set voor kinderen van 8-12 jaar kunnen je kinderen tekenen en leren coderen. #tekenen #robot #coderen

Vorige maand schreef ik een artikel over de Robomaker van Clementoni en eerder deze week over hun DOC Pratende Robot (die je hier kunt winnen). De Coding Lab collectie van Clementoni bestaat uit 3 niveaus. De MIND Designer Robot van Clementoni is het middelste niveau voor kinderen van 8-12 jaar.

De DOC Pratende Robot is het makkelijkste niveau en de Robomaker het meest geavanceerde niveau.

De MIND designer robot

De MIND Designer Robot is een intelligente robot, vormgegeven als een soort ruimtevaartuig op wieltjes, die je kind leert coderen en tekenen. Het begeleidt je kind op een leuke en makkelijke manier naar rekenkunde en meetkunde en bevordert het ruimtelijk inzicht en plannen. In de doos vind je naast de robot ook viltstiften, scoreborden en A3-bladen.

Mind Designer Robot is onderdeel van de Clementoni Coding Lab serie. Met deze set voor kinderen van 8-12 jaar kunnen je kinderen tekenen en leren coderen. #tekenen #robot #coderen

Wat kun je precies?

Aan de hand van de instructies kunnen stappen in de robot geprogrammeerd worden om een bepaalde route te rijden. Met een stift die met de punt onder de robot uitsteekt, kunnen allerlei figuren (rechte lijnen) getekend worden. Op de tablet kan met een cursor of met programmaknoppen een figuur getekend worden, die vervolgens door de MIND Designer Robot op papier wordt gezet.

De robot kan daarnaast ook geprogrammeerd worden om bepaalde routes af te leggen op een spelbord om zo een aantal opdrachten uit te voeren. Je kind moet daarbij rekening houden met het perspectief van de robot (denken als de robot op het bord).

Hoe werkt de MIND designer Robot?

De MIND Designer Robot werkt op drie manieren:

  • met spraakherkenning voert de MIND Designer opdrachten uit die je kind geeft. De robot kan ook verbaal antwoorden.
  • met de app van MIND Designer (iOS en Android). Zo ervaar je hoe je blokken programmeert, eenvoudige en meer complexe vormen maakt en ze in gedachten hebt geschetst.
  • met programmaknoppen op het apparaat zelf. Bovendien kun je in het tekengebied uit de vrije hand tekenen en je werken dankzij MIND tot leven zien komen. Met het rekenbord kan MIND geprogrammeerd worden om operaties uit te voeren en met het robotachtige labyrint kunnen kinderen leuke missies oplossen, hun logische vaardigheden ontwikkelen.

Mind Designer Robot is onderdeel van de Clementoni Coding Lab serie. Met deze set voor kinderen van 8-12 jaar kunnen je kinderen tekenen en leren coderen. #tekenen #robot #coderen

Verschillende niveaus

De MIND Designer Robot biedt verschillende niveaus van complexiteit, van voorgeprogrammeerde figuren tot het volledig zelf programmeren van plaatjes. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor de invoer van de programma’s.

Kortom, een leuke, speelse en uitdagende manier voor kinderen om kennis te maken met robots, techniek en eenvoudig programmeren.

Nominatie Speelgoed van het Jaar 2018

De MIND Designer Robot is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018. De jury zegt: “Een robot die leuk is voor jong en oud. Uitdagend. Hiermee leren jonge kinderen al spelend programmeren! De robot tekent goede strakke lijnen. Het is gewoon tof wat hij kan. Prima prijs/kwaliteit verhouding.”. Lees hier meer.

De MIND Designer Robot is o.a. te koop bij Bol.com, Intertoys & Bart Smit.

Winnaar Clementoni Mind Designer Robot

Gefeliciteerd, Jelein Dieleman! Jij bent de winnaar van de set Clementoni MIND Designer Robot tijdens onze MoodKids speelt voor Sinterklaas winactie.

We geven je gegevens door aan Clementoni. Zij sturen de doos naar je op.

Deze winactie is een betaalde samenwerking met Clementoni. Op MoodKids maken we gebruik van affiliate links. Dat betekent dat als jij op één van deze links klikt en het product ook daadwerkelijk koopt, wij daar (een kleine) commissie voor krijgen. Het kost jou niks extra’s, maar het levert ons wel wat op. Daarom kunnen we MoodKids als online magazine gratis houden.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>