By 23 oktober 2017 Read More →

Waterspel voor binnen én buiten

De waterbom bestaat uit een hard plastic bol met daaraan een plastic lont met een lichtje en geluid. Op de lont zit een klein knopje. Zodra je die aandoet, begint de waterbom te tikken. De bedoeling is om hem door te geven. Op een gegeven moment gaat hij af en je wilt natuurlijk zorgen dat jij niet degene bent die nat wordt. Een leuk spel wat het allerleukste is om te spelen met veel deelnemers. Hoe meer, hoe beter eigenlijk. Word je nat, dan ben je af. Je speelt het door totdat er één deelnemer over is. Dat is de winnaar! Wij speelden het op Jobs verjaardagsfeestje en wat een lol hadden de kids ermee. #waterspel #binnenspelen #buitenspelen
De waterbom bestaat uit een hard plastic bol met daaraan een plastic lont met een lichtje en geluid. Op de lont zit een klein knopje. Zodra je die aandoet, begint de waterbom te tikken. De bedoeling is om hem door te geven. Op een gegeven moment gaat hij af en je wilt natuurlijk zorgen dat jij niet degene bent die nat wordt. Een leuk spel wat het allerleukste is om te spelen met veel deelnemers. Hoe meer, hoe beter eigenlijk. Word je nat, dan ben je af. Je speelt het door totdat er één deelnemer over is. Dat is de winnaar! Wij speelden het op Jobs verjaardagsfeestje en wat een lol hadden de kids ermee. #waterspel #binnenspelen #buitenspelen

Tik, tik, tik, tik, tik, tik. Steeds sneller. Wanneer gaat hij af? Opnieuw doorgeven. Come on! Totdat ik straaltjes water in mijn gezicht krijg gespoten. Job giert het uit om mijn beteuterde gezicht. Jammer joh!

We kregen van Kidsmedia het Waterbomspel toegestuurd. Een spelletje voor binnen én buiten. Mijn eerste associatie met water is toch al snel buiten. Behalve in de badkamer dan. Toch eens uitproberen.

Waterbomspel

De waterbom bestaat uit een hard plastic bol met daaraan een plastic lont met een lichtje en geluid. Op de lont zit een klein knopje. Zodra je die aandoet, begint de waterbom te tikken. De bedoeling is om hem door te geven. Op een gegeven moment gaat hij af en je wilt natuurlijk zorgen dat jij niet degene bent die nat wordt.

Een leuk spel wat het allerleukste is om te spelen met veel deelnemers. Hoe meer, hoe beter eigenlijk. Word je nat, dan ben je af. Je speelt het door totdat er één deelnemer over is. Dat is de winnaar! Wij speelden het op Jobs verjaardagsfeestje en wat een lol hadden de kids ermee.

Bij spelen met water denk je al snel aan buiten. Maar met het waterbomspel speel je ook gewoon binnen. Leuk voor feestjes, maar ook voor speels oefenen van de tafels bijvoorbeeld. Lees onze review hier.

Omdat het moment van afgaan dus steeds verschillend is, blijft het tot het laatste moment spannend. Alle theorietjes en tactieken die ze bedachten ten spijt.

Het waterbomspel voor binnen

De waterbom spuit kleine, hele dunne straaltjes. Het wordt geen groot waterballet. Dus je kunt hem ook prima voor binnen gebruiken. Ik heb al eerder benoemd dat Job niet zo heel sterk is in automatiseren. We oefenen -op verzoek van de juf- bijvoorbeeld regelmatig met de tafels. Maar wel altijd in een speelse setting. Zodat Job het niet als ‘huiswerk’ beschouwd. Ik heb al eens een aantal tips op een rij gezet voor het oefenen van vermenigvuldigen, maar deze kan er ook bij.

Je speelt het als volgt. Degene die de waterbom aan een ander geeft, geeft tegelijkertijd een keer-som op. De ander ontvangt de waterbom en mag hem pas teruggeven als de som correct is beantwoord. We schuifelen zijn hele kamer rond en hebben gewoon de grootste lol met tafels oefenen.

Het waterbomspel is o.a. verkijgbaar bij Intertoys

 

Bij spelen met water denk je al snel aan buiten. Maar met het waterbomspel speel je ook gewoon binnen. Leuk voor feestjes, maar ook voor speels oefenen van de tafels bijvoorbeeld. Lees onze review hier.

Dit artikel bevat producten die ons zijn toegestuurd voor een review.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Spelen, Speelgoed

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.