By 17 maart 2017 Read More →

Zo laat je je kids een Stop Motion filmpje maken

Wat is er leuker dan met je eigen Lego of Playmobil een stop motion filmpje maken? En het goede nieuws is: een stop motion filmpje maken is super makkelijk!

Bekijk om in de stemming te komen eerst wat leuke voorbeelden van stop motion filmpjes. Veel zijn nog leerzaam ook! Zoals deze hieronder van Klokhuis waarin Akwasi uitlegt hoe je breuken optelt.

Kleutermeester Sander laat vier- en vijfjarigen ook gewoon zelf filmpjes maken en dat gaat helemaal prima.

Een Stop Motion filmpje maken

Wat heb je nodig:

 Aan de slag

Hieronder staat stap voor stap hoe je een filmpje maakt met de app PicPac. Heb je een iPad of iPhone? Gebruik dan de app Stop Motion. In principe werkt deze hetzelfde. Wil je toch instructie? Bekijk dan deze tutorial (Engels).

  1. Bedenk een storyboard voor een filmpje van ongeveer 1 minuut. Zoek je personages en rekwisieten bij elkaar. Zorg voor een achtergrond (decor).
  2. Zet je telefoon of tablet stevig vast.
  3. Open de app PicPac. Kies de optie Take Photos.
  4. Klik op de ‘play’-knop. De camera neemt nu elke 2 seconden een foto. Vind je dat te snel, zet de ‘interval’ dan op meer seconden (6 seconden is maximaal). Tussen het maken van de foto’s door kun jij de personages een klein stukje verzetten.
  5. Klaar? Klik op de ‘stop’-knop. Je ziet alle foto’s die je hebt genomen. Selecteer de foto’s die je wilt gebruiken. Klik op de ‘play’-knop om te zien hoe je filmpje eruit ziet. Selecteer eventueel andere beelden als het nog is zoals je wilt.
  6. Voeg eventueel muziek toe. Er zitten standaard muziekjes onder deze knop.

7. Sla je filmpje op of deel het op social media.

Veel plezier!

Maakt jouw kind n.a.v. dit artikel ook een filmpje en zet je die op social media? Gebruik dan de #moodkidsdiy.

foto: still uit video Klokhuis

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

De superhelden van Patsboem! maken educatief materiaal voor kinderen. Informatie uitdagend, aantrekkelijk en begrijpelijk maken zodat kinderen op een leuke manier leren, dat is hun kracht. Annemiek, Liesbeth en Juul laten je graag zien welke educatieve dingen je thuis samen met je kind kunt doen. Van apps tot apparaatjes, van knutsels tot handige oefenhulpjes.