By 15 oktober 2016 Read More →

Light Stax is de perfecte aanvulling op je LEGO® of Mega Bloks®

CODEAFBEELDING
Geef je LEGO een nieuwe dimensie met LIGHT STAX. Dat zijn draadloze bouwstenen met LED-lampjes. Wij hebben het getest. Lees hier onze review.

Begin juni kreeg ik een persbericht van LIGHT STAX. Ze hadden een project op Kickstarter gelanceerd. Innovaties vind ik altijd interessant, dus ik bekeek het project. En was meteen laaiend enthousiast!

Niet alleen ik bleek al snel, want in no-time hadden ze bijna 37.000 euro opgehaald. Afgelopen week ontving ik een pakket voor een review. Meteen gingen Job (8) en ik ermee aan de slag. Job is inmiddels net zo enthousiast als ik ben. Zie maar hieronder. Haha!

Geef je LEGO een nieuwe dimensie met LIGHT STAX. Dat zijn draadloze bouwstenen met LED-lampjes. Wij hebben het getest. Lees hier onze review.

trui: WE Fashion

Wat is LIGHT STAX?

Light Stax zijn door LED lichtjes verlichte bouwstenen en passen naadloos op LEGO®, Mega Bloks® en andere merken. In elke steen zit een LED lampje. Door de LED lampjes te verbinden aan een Mobile Power Stax kun je alle blokjes verlichten. Dat hoeft niet alleen recht op elkaar, maar kan ook schuin. Zo lang één puntje maar contact maakt. De Mobile Power Stax (het zwarte steentje wat je in de foto hierboven in het midden ziet van de vlinder) is een oplaadbaar blokje. Geen gehannes met draden of batterijen! Op de Power Stax zit een mini usb poort en een knopje voor drie verschillende lichtstanden: constant licht, knipperend licht en licht dat langzaam uit en weer opnieuw aan gaat.

De steentjes zijn in verschillende transparante en gedekte kleuren plus in verschillende formaten verkrijgbaar. Wat ik ook geweldig vind, is de prijs. De goedkoopste beginner-set begint bij 12,99 euro. Ben je enthousiast dan kun je makkelijk uitbreiden. Er zijn verschillende sets. Als je beurs wat smaller is, kun je starten met een beginner-set. Wil je uitpakken? Er is ook een set met 240 stenen. Daar bouw je een gitaar, luchtballon of Eiffeltoren mee. Deze set kost 99,99 euro.

LIGHT STAX is te koop bij webshop Speelgoed en Spel

Nu op alle LIGHT STAX producten 5% korting (tot 01-01-2017) met kortingscode: moodkids 2016

Review LIGHT STAX

Job is dol op LEGO en ook op gadgets. 😉 Toen ik hem de doos liet zien, stond er meteen een stuiterend mannetje naast me. Hij kon niet wachten om van start te gaan. De LIGHT STAX wordt geleverd in een mooie, stevige, luxe kartonnen doos. Daardoor ook echt leuk om cadeau te geven. De foto is een klein beetje donker, maar Job wilde er echt heel graag meteen mee spelen.

Geef je LEGO een nieuwe dimensie met LIGHT STAX tof. Dat zijn draadloze bouwstenen met LED-lampjes. Wij hebben het getest. Lees hier onze review.

In de doos zitten zakjes met verschillende steentjes, het oplaadbare blokje (Mobile Power Stax), een soort ‘opener’ en een usb kabel. Zonder adapter overigens. Vind ik helemaal prima, want we komen hier thuis bijna om in die dingen. Kan me niet voorstellen dat dat bij anderen anders is. Overigens ook beter voor het milieu!

We begonnen -zoals je ziet aan de eerste foto- braaf met het namaken van de vlinder die op de doos staat. Er zitten in de doos overigens geen werkbeschrijvingen. Vonden wij niet erg, de foto’s op de voor- en achterkant zijn duidelijk genoeg. Op de website van LIGHT STAX onder downloads staan al wel een aantal werkbeschrijvingen die je gratis kunt downloaden.

Geef je LEGO een nieuwe dimensie met LIGHT STAX. Dat zijn draadloze bouwstenen met LED-lampjes. Wij hebben het getest. Lees hier onze review.

Wat we al snel merkten is dat je de blokjes stevig op elkaar moet drukken. Met name als je maar één of twee contactpuntjes gebruikt. Op de foto zie je de contactpuntjes aan de onderkant van de stenen. Job had overigens al snel door dat je met de ‘opener’ de stenen makkelijk kan aandrukken. En omdat ze vrij stevig vast zitten, daarmee ook weer makkelijk los kan maken.

Zelf bouwen

Toen de vlinder klaar was, moest Dennis uiteraard direct naar boven komen om het resultaat van de trotse Job te bekijken. Meteen daarna haalde hij hem ook weer uit elkaar om vervolgens zijn eigen creatie te bouwen. Speciaal voor een schoolvriendje die een groot Star Wars fan is, maakte hij een “Star Wars zwaard”.  En daar wordt je zoals je hieronder ziet heel stoer van.

By the way, er werd wel gebouwd voor het vriendje, maar het zwaard wordt niet afgegeven. 😉

Geef je LEGO een nieuwe dimensie met LIGHT STAX. Dat zijn draadloze bouwstenen met LED-lampjes. Wij hebben het getest. Lees hier onze review.

Geef je LEGO een nieuwe dimensie met LIGHT STAX. Dat zijn draadloze bouwstenen met LED-lampjes. Wij hebben het getest. Lees hier onze review.

We zijn echt heel enthousiast over dit product. De mogelijkheden zijn legio. Deze herfstvakantie zullen er nog wel meer creaties ontstaan. De combinatie met LEGO werkt prima. Heb ik even snel getest. De monsters met verlichte ogen of auto’s met licht worden nog wel gemaakt, verwacht ik zo. Job heeft inmiddels al bedacht wat hij nog meer wil hebben, onder andere deze verlengkabels waarmee je afstanden kunt overbruggen. En ook deze gitaar leek hem wel wat. Echt een perfect cadeau voor 5 december!

En ik mag alvast verklappen dat we in onze grote Sinterklaas winactie, die half november start, we een pakket mogen weggeven. Hou het in de gaten!

En verder

De mensen van LIGHT STAX hebben alweer een nieuw idee klaar staan, namelijk SOUND STAX. Dat zijn bouwstenen waarmee je geluid kan opnemen en afspelen. Maak een hond van LEGO die blaft als je eigen hond, een figuur die zingt als je favoriete ster of een auto die klinkt als een echte Ferrari. We wachten hier thuis (ongeduldig) af…

LIGHT STAX is o.a. te koop bij webshop Speelgoed en Spel

We hebben van LIGHT STAX een gratis pakket ontvangen voor onze review.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.