Advertisement
By 1 december 2020 Read More →

Sinterklaas cadeautips voor tieners

Ik heb er altijd zo van genoten. Het knippen en plakken uit de speelgoedgids, het eindeloos bijstellen van zijn verlanglijstje. Maar nu onze zoon Job in de brugklas zit, wordt er niet meer gekeken in die speelgoedgids. Op mijn vraag wat er voor Sinterklaas op zijn verlanglijst kwam, antwoordde hij ‘geld’. Dat gaat niet gebeuren. Op zoek naar cadeautips voor tieners, dus. Ik heb een aantal tieners in mijn omgeving gevraagd wat zij zouden willen hebben. Dit zijn hun tips.

Grappig is dat veel van de tieners uit mijn omgeving met cadeaubon-achtige tips kwamen. Begrijp het wel. Speelgoed heeft bij deze leeftijd minder interesse gekregen. Ze willen graag zelf kiezen, hebben vaak duurdere wensen (hallo iPhone en PS5) en daarnaast  (zeker als ik voor onze blaag spreek) hebben ze ongeveer alles al.

Cadeautips voor tieners

Op zoek dus naar cadeautips voor tieners die bijdragen aan de bovenstaande uitgangspunten. Ik denk dat we een leuk lijstje hebben samengesteld met ideetjes. Bij de meeste cadeautips hebben we bovendien een geschenkverpakking of surprise-tip toegevoegd. Kat in het bakkie toch?

# Beltegoed

Sinds onze zoon in de brugklas zit, gaat het harder met zijn prepaidkaarten. Waar we op de basisschool maar 1x per kwartaal hoefden te opwaarderen (meneer ging van wifi-punt naar wifi-punt) wordt er in de brugklas ineens meer gebeld en gebruikgemaakt van 4G. Bijvoorbeeld om te vertellen dat hij nog even bij iemand langsgaat na school of dat hij met een groepje vrienden even een ijsje gaat eten. Het is dan handig wanneer hij niet volledig van wifi afhankelijk is. Een prepaid-kaart is voor de meeste kinderen een prima cadeau voor Sinterklaas. Vodafone heeft nu met Vodafone Prepaid Runners een erg leuke actie in het leven geroepen, waarbij jouw aangekochte beltegoed van 10 of 20 euro , automatisch verdubbelt. Het enige wat je moet doen is je beltegoed activeren vóór 14 december.

Ik dacht eerst dat het lastig was om van prepaid-aanbieder te wisselen, maar dit valt reuze mee. Sterker; het is vrij eenvoudig. Met behoud van nummer! Als je een nieuw prepaidkaartje bestelt (gratis via www.vodafone.nl/prepaid bijvoorbeeld) dan zit daar een nummerbehoud-optie bij die Vodafone makkelijk voor je kan regelen.

Beltegoed geven kun je doen door het online te kopen (dan wordt het direct bijgeschreven). Of je koopt een kaartje in de winkel. Wij hebben er een leuke (gratis) Sinterklaas geschenkverpakking bij gemaakt, die je hier gratis kunt downloaden.

# Iets om te lezen

Stimuleren dat tieners blijven lezen buiten de verplichte boekenlijst is altijd prima. Hier is tijdens de eerste lockdown-periode de hele Harry Potter-reeks verslonden. Job heeft nog nooit zoveel boeken gelezen in zo’n korte tijd. Wij schrijven regelmatig over boeken voor kinderen. Speciaal voor tieners kun je op internet ook zoeken op de categorie Young Adult. Boeken in deze categorie worden namelijk speciaal voor jongeren geschreven. Leuke is dat de hoofdpersonen uit die boeken vaak ook zelf in die leeftijdscategorie zitten. Lekker herkenbaar dus! Voor meiden vind ik de boeken van uitgeverij Blossom Books erg leuk! Voor jongens vind je op hebban.nl een hele lijst (+ recensies) met young adult-boeken.

# Iets voor gamen

Onze zoon heeft een PlayStation. Vorig jaar kochten we een Play Station Plus kaart voor hem. Een online abonnement waarbij je elke maand twee gratis games kan downloaden en online kan spelen met je vrienden. Dit jaar hebben we een PS Store Card in gedachten, zodat hij zelf een nieuwe game kan kopen. Hetzelfde geldt voor Nintendo Switch Online en de Nintendo E-store Card (voor Wii of Switch). Iets voor gamen an sich kopen is altijd een goed idee. Een goede headset bijvoorbeeld.  Daar word je als ouder ook meteen blij van, kan ik je uit ervaring vertellen! Wordt je leven een stuk rustiger van. 😉

Deze surprise zou er perfect bij passen!

# Girly stuff

Met het gevaar om te genderspecifiek te zijn, zetten de meiden die ik naar hun wensen gevraagd heb, bijna allemaal van die ‘girly‘ dingetjes op hun lijstje. Nieuwe nagellak, mascara, kettinkjes en armbandjes werden veelvuldig genoemd. Die zijn overal verkrijgbaar en in elke prijsklasse. Altijd leuk!

# Chocoladeletter of ander lekkers

Hou oud je ook bent, sinterklaas lekkernijen gaan er altijd wel in. Wij hanteren de ‘strenge’ regel geen sinterklaas snoepgoed in huis voordat Sinterklaas in het land is. Overigens vooral ter bescherming van deze moeder, die ook erg van al dat lekkers houdt. Standaard geven we een chocoladeletter in de schoen of op pakjesavond. En dat wordt de laatste jaren alleen maar steeds leuker met alle ‘bijzondere’ chocoladeletters. Vorig jaar viel ik voor de chocoladeletter met discodip. Ik denk dat ik dit jaar voor Job ga voor een karamel-zeezout exemplaar.

Morgen publiceren we een leuke ‘snoepsurprise’ die je heel snel en makkelijk maakt.

# Gezinsspelletjes

Wat geef je een tiener nu voor sinterklaas? We vroegen een aantal tieners en hebben leuke cadeautips voor ze op een rij gezet.

Speelgoed staat hier niet meer op de verlanglijst, maar een nieuw gezinsspel wordt altijd enthousiast ontvangen. We houden van lange(re)spellen, maar spelen ook regelmatig een korter spel (voor als één van ons wat beperkter in zijn tijd zit.) Favorieten hier zijn: Beverbende, Monopoly, Zeeslag, Stratego, Triominos en Rummikub. Ik heb voor dit jaar mijn oog laten vallen op Ticket To Ride, waar ik erg goede verhalen over hoor.

Heb jij nog andere cadeautips voor tieners? Deel ze met ons op Facebook.

 

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Vodafone.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Sinterklaas, Opvoeden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.