By 30 april 2020 Read More →

Voorzichtig weer naar school

De minister-president heeft afgelopen dinsdag gesproken: de meeste veiligheidsmaatregelen vanwege het coronavirus blijven voorlopig nog van kracht. Een teleurstelling voor sommigen. Maar eerlijk gezegd, wie had het anders verwacht? We willen toch niet dat er een nieuwe piek ontstaat, zodat de zorg opnieuw overbelast raakt en de reguliere patiënten nóg langer op hun behandeling of operatie moeten wachten?

Maar voor de schooltas is er goed nieuws! Die mag binnenkort weer worden ingepakt: met de boeken, de etui en eten en drinken voor 10-uurtje en de lunch. Na de meivakantie mogen de kinderen weer naar school, te beginnen met ongeveer 50% lestijd op school per leerling. Iedere school gaat er op zijn eigen manier mee om. We bereiden ons ook qua onderwijs voor op de anderhalve meter samenleving. Job gaat voortaan elke maandag en donderdag naar school. Hij is er blij mee! Hij wil weer naar school, zijn gewone leven oppakken en naar zijn klasgenootjes.  Oefenen voor de musical, gaat eindkamp nog door?

Veilig naar school?

Toch zijn niet alle ouders er gerust op dat het weer veilig is op school. Zo’n 10% is vast van plan om de kinderen ook na de meivakantie thuis te houden. Dit is een van de uitkomsten van de vele onderzoeken die er gedaan worden. RTL zegt dat zo’n 70% meegaat in de beslissing van het kabinet, 20% twijfelt, maar 10% geen vertrouwen heeft. Ook geeft een van de tien ondervraagden aan dat als de basisscholen gefaseerd opengaan, zij vrezen het thuisonderwijs niet langer aan te kunnen. Gelukkig voorziet 75% geen problemen en 15% weet het niet.

Fijn voor de jeugd tot en met 12 jaar, is dat ook sporten weer mogelijk wordt. Trainingen in de buitenlucht mogen weer. Voor de jeugd van 13-18 jaar blijft de anderhalve meter-regel ook tijdens sporten van kracht. Lijkt me best lastig… Wedstrijden zijn voorlopig nog niet toegestaan, net als de landelijke competities worden ook clubwedstrijden tot 1 september niet hervat.

Vakantie in eigen land?

Nu de zon zich alweer heel wat uren per dag laat zien en onze meivakantieplannen in het water zijn gevallen, groeit bij ons toch het verlangen om zomervakantieplannen te maken. Het buitenland is vast een no go dit jaar. Misschien dan toch maar met onze caravan in eigen land? Genoeg moois te ontdekken. Dat hebben we de afgelopen weken in onze eigen omgeving al wandelend en fietsend al ervaren. Social distancing is in onze omgeving nauwelijks een issue. Ruimte genoeg als je een beetje van de standaard, gebaande paden wegblijft.

Fles water mee, wat broodjes en fruit en lekker onderweg picknicken. Misschien moet ik mijn vakantiegeld dan maar eens besteden aan een nieuwe rugzak, want om nou steeds met de Eastpak rugzak van Job op stap te gaan…

Nu nog hopen op een mooie zomer. Eén ding is zeker. Het wordt een zomer die we niet snel vergeten!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.