Vakantiestress begint bij het boeken…

Een vakantie uitzoeken, vind ik echt een uitdaging. En niet per se een leuke uitdaging! Met vier personen en vier uiteenlopende ideeën over een ideale vakantie…. Hoe doen anderen dat, denk ik wel eens..

Boeken moet steeds vroeger

In december zie je alweer de aanbiedingen voor de zomervakantie, in januari is de vakantiebeurs en hoor je op je werk al weer collega’s afstemmen over welke weken ze vrij willen. Uiteraard is het leuk om te dromen fantaseren over mooi weer en niks doen, maar kom op…er zitten zelfs al accommodaties en campings vol in januari! Net als je kind al aan moeten melden voor een basisschool als hij net geboren is, moet je je vakantie dan al boeken als je net thuis bent van de vorige vakantie?! En toch ga ik soort van mee in de gekte. Maar ik heb het wel gerekt tot maart om te boeken, ha!

Wiens wil is wet?

Stel je je eigen wensen voorop of die van je kinderen? Dat is altijd moeilijk. Vorig jaar gingen we naar Engeland en daar deden we onze kinderen niet per se een plezier mee. Er waren geen Nederlandse kindjes om mee te spelen, er waren geen zwembaden waar wij waren en we hebben in totaal 4 plekken bezocht. Uiteraard hebben we het leuk gehad, maar we bespraken daar ook al wat wensen voor volgend jaar.

foto: Pim Geerts

En zoals zo vaak, gaan we het ene jaar 2 weken naar dezelfde plek en worden mijn vriend en ik onrustig tot gillend gek van steeds maar weer hetzelfde speeltuintje. Om het jaar daarop naar meerdere plekken te gaan wat voor twee kleine kinderen ook weer heel onrustig is. Steeds weer even wennen aan een nieuwe omgeving en vooral moeite hebben met inslapen op weer een nieuwe locatie. En als je kinderen het maar leuk hebben, is het ‘gezegde’ hè…. Dus dit jaar zocht ik weer naar één bestemming.

De zoeker bepaalt!

Herken je dat? Je zoekt je suf en gaat van links naar rechts, van vliegen naar Griekenland tot kamperen bij een boer om de hoek? En dat je overlegt met je vriend en samen een beslissing neemt? Nee, ik ook niet! Ineens had ik op een avondje een ideaalbeeld van kamperen in Normandië of Bretagne en dacht aan de lijst met ‘eisen’ van vorig jaar: zwembad, Nederlandse kinderen en 1 plek. Ik zag ons alweer aan een kampvuurtje zitten. En mijn vriend? Die wordt eigenlijk pas de week – of de dag – voor de vakantie enthousiast. Best irritant, want daar heb ik dus weinig aan :-).

Ik heb dus dit jaar maar eens op Facebook tips gevraagd en daar kwamen wat pareltjes voorbij (ook buiten Normandië en Bretagne, maar daar was ik toch niet meer voor te porren). Daarna voor mezelf wat op een rijtje gezet op post-it’s. De shortlist bespraken we met zijn vieren tijdens het avondeten. Zo kwamen we samen* tot een keuze. Ik ben benieuwd! Nu alleen nog een overnachting voor de heen- en terugreis. Dat zal vast niet zó moeilijk zijn, toch??

Ik ben benieuwd hoe jullie een vakantie uitkiezen. En waar gaat de reis dit jaar naartoe? Laat je het ons weten op Facebook?

*Uiteraard een beetje door mij gestuurd. Echt erg, toen mijn kinderen mijn favoriet afwezen, liet ik gewoon nog een andere foto zien van dezelfde camping. Sorry :-).

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Vakantie

Auteur:

Suzanne Donselaar is moeder van 2 en werkt als online marketeer. Ze combineert leuk voor de kinderen met leuk voor haarzelf en ze vindt opvoeden 'zwaarleuk’ .. meer lezen ..