By 24 februari 2019 Read More →

De maand februari eten we droog brood

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven. Dus is er ook een hoop gebeurd, waaronder het heuglijke feit dat we in januari hebben geskied in Aspen. We kregen eind oktober de uitnodiging van een bevriend stel om mee te gaan naar Aspen. Haar oudoom heeft daar een huis en ze vonden het gezellig als we meegingen.

Nou wil het feit dat onze kinderen en hun kinderen heel goed met elkaar op kunnen schieten, dus we zeiden meteen ja. En ik zag me al gezellig de piste afgaan met Brad Pitt of Bradley Cooper, mij om het even. Of après skiën met één van de twee of allebei.

Ik zakte bijna door mijn hoeven

Maar, een paar weken voor we zouden gaan, dacht ik, ik ga toch even de skischool bellen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik kreeg een aardige mevrouw aan de lijn, die mij vertelde dat skiën voor de kinderen neer zou komen op $500 dollar per persoon per dag. Ik zakte bijna door mijn hoeven van schrik, verbazing en afgrijzen.

Ik heb gevraagd of ze het nog een keer na kon rekenen en daarna of ze het zeker wist. Ja mevrouw, ‘but they will have so much fun!’. Ja, ja natuurlijk, mag het ook voor die prijs? We zouden 4 dagen gaan en wilden 4 dagen skiën, maar dat hebben we toen even gehalveerd, het skiën dan. We hebben er zelfs over gedacht om helemaal niet te gaan, maar dat konden we onze vrienden niet aandoen. En we zijn heel blij dat we zijn gegaan.

Bettie krijgt een uitnodiging om te skiën in Aspen. Enthousiast zeggen ze ja, totdat ze horen wat dit kost. Dat wordt de rest van de maand droog brood.

Droog brood

Het was schitterend, prachtig en alle superlatieven die je je maar bedenken kunt. We hebben heerlijk geskied en genoten. Dat het goedkoper voor ons is om van hier naar Oostenrijk te vliegen en daar een week te skiën, die gedachte hebben we maar verdrongen. We hebben de knop omgezet en het was echt fantastisch. Geen bekendheid gezien, maar dat mocht de pret niet drukken.

Dat we nu de hele maand februari droog brood eten en water drinken, het was het allemaal meer dan waard.

Meer blogs lezen van Bettie? Klik dan hier.

Bettie Heijbroek is in 2012 vanuit Australië verhuisd naar Lake Forest, een suburb van Chicago. In het dagelijks leven zorgt ze voor Tom (10), Maud (8) en Fien (6) en beschrijft voor MoodKids het wel en wee van een Nederlands gezin in de VS.


(c) Can Stock Photo / kiraan

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Vakantie

Auteur:

Bettie Heijbroek is in 2012 vanuit Australië verhuisd naar Lake Forest, een suburb van Chicago. In het dagelijks leven zorgt ze voor Tom (10), Maud (8) en Fien (6) en beschrijft voor Moodkids het wel en wee van een Nederlands gezin in de VS.