By 9 december 2018 Read More →

Waarom is alles anders in de VS?

Waarom is alles anders hier? Waarom ben ik hier 5 feet 7 en in de rest van de wereld 1 meter 74? Waarom weeg ik 55 kilo, maar hier moet het weer in ponden. Overigens is mijn gewicht geheel utopisch. Ik weeg nergens 55 kilo. Ooit wel, maar al wat langere tijd niet meer.

Nou is dit voor mij gewoon een beetje onhandig, voor Sander is het werktechnisch soms rampzalig. Hij verkoopt transport hydrauliek (zonder hier al te diep op in te gaan, dat voert te ver en ik snap eerlijk gezegd ook maar ten dele wat hij nou precies doet). De cilinders hebben Europese afmetingen en dat past soms niet op de Amerikaanse trucks. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat ze hier meten in inches en feet en wij in cm en meters. Wat veel logischer is. Natuurlijk.

Waarom is alles anders in de VS?

Temperatuur. De hele wereld meet in celcius. Maar nee laten we dat lekker in Fahrenheit doen. Omdat de formule zo lekker handig werkt? F=Cx1.8+32 , ik bedoel maar. Ik bak hier bewust geen taarten. Ik snap niks van de temperatuur instellingen. En ik heb nog wel twee ovens! Eentje voor de turkey met Thanksgiving en de andere voor de yams, gravy, stuffing, cranberries en sides. Maar, onbruikbaar voor Europeanen, sorry!

Afstanden in miles, want waarom in kilometers als iedereen dat al doet? Ik heb hier twee keer de Chicago marathon gerend. In 2 verschillende jaren, hoor (na afloop woog ik toen wel 121 pounds, geloof ik) maar 42 kilometer klinkt zoveel indrukwekkender dan 26 mile. Je rent net zo ver, maar het klinkt als de helft.

Ook de datum moet er aan geloven

Hier vullen ze eerst de maand dan de dag en dan het jaar. Ik ben jarig op 5 februari. Dat is 5/2/1988 (het leuke van schrijven is, dat alles lekker fictief is), maar nee hoor hier is mijn geboortedatum 2/5/1974, eh ‘88 dus. Hoe verwarrend, ook met houdbaarheidsdata. Ik heb, denk ik nergens zoveel bedorven producten gegeten als hier.

Mijn werkvergunning liet langer op zich wachten omdat ik volgens homeland security jarig was op 2 mei. Na ettelijke telefoontjes, bureaucratie werkt wereldwijd op hetzelfde tempo volgens mij, kon ik duidelijk maken dat ik jarig ben op 5 februari. Overigens heb je dit probleem niet als je op of later dan de 13e van elke willekeurige maand geboren bent. Dit is voor mij trouwens een geniale ontdekking, wat een ieder die mij een beetje kent, zal beamen.

Het is kortom, enorm verwarrend om in de VS te wonen. Gelukkig is er de iPhone die alles voor je doet, inclusief dingen omrekenen. En ik weet overal ter wereld hoe lang ik ben en hoeveel ik weeg. Maar daar mag altijd over gelogen worden. In kilo’s of in ponden.

Meer blogs lezen van Bettie? Klik dan hier.

Bettie Heijbroek is in 2012 vanuit Australië verhuisd naar Lake Forest, een suburb van Chicago. In het dagelijks leven zorgt ze voor Tom (10), Maud (8) en Fien (6) en beschrijft voor MoodKids het wel en wee van een Nederlands gezin in de VS.


(c) Can Stock Photo / deandrobot

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Bettie Heijbroek is in 2012 vanuit Australië verhuisd naar Lake Forest, een suburb van Chicago. In het dagelijks leven zorgt ze voor Tom (10), Maud (8) en Fien (6) en beschrijft voor Moodkids het wel en wee van een Nederlands gezin in de VS.