By 31 oktober 2018 Read More →

Minderen voor kinderen: doe je mee met deze challenge?

Een cappuccino to go halen, toch die nieuwste sneakers scoren of die extra trui kopen voor je kind, terwijl er eigenlijk nog genoeg in de kast liggen. De meesten van ons hebben het goed, erg goed en staan niet vaak stil bij dergelijke keuzes. Hebben we die extraatjes echt nodig?

UNICEF Nederland en LINDA.foundation dagen ons uit om met luxe artikelen te minderen, bewuster keuzes te maken en introduceren de Minderen voor Kinderen app. Een app waarin je bewust bijhoudt op welke luxe artikelen je één week lang gaat minderen. In de app wordt inzichtelijk wat voor bedrag je zo spaart en het geld dat je zo over houdt -vrijblijvend, geheel of gedeeltelijk te doneren om zo het leven van kwetsbare kinderen te verbeteren.

Minderen voor kinderen

UNICEF en LINDA.foundation roepen heel Nederland op om een week lang te minderen voor kinderen. Van 1 tot en met 7 november worden consumenten middels de Minderen voor Kinderen app gestimuleerd geld te besparen op extraatjes. De app houdt het bespaarde geld bij, met als doel dit geld (geheel of gedeeltelijk met één druk op de knop) te doneren aan kinderen die het niet zo goed hebben.

Wanneer we alles wat beter verdelen, wordt de wereld een fijnere plek voor iedereen. Besparen op (vaak) dagelijkse extraatjes is een kleine moeite en het geld dat het oplevert is voor een ander veel waard. Zo ontstond het initiatief voor Minderen voor Kinderen. Alle kleine beetjes helpen, dus iedereen kan meedoen. De donaties worden verdeeld onder beide stichtingen.

Suzanne Laszlo, Directeur UNICEF Nederland: “Wij zien dat veel kinderen binnen en buiten Nederland het echt minder hebben. Dat is niet eerlijk. Ieder kind heeft recht om gezond te kunnen opgroeien, zich te ontwikkelen en het beste uit het leven te halen. We willen Nederland hierbij betrekken. Daarom heeft UNICEF Nederland samen met de LINDA.foundation de Minderen voor Kinderen app gemaakt. Een slimme, makkelijke manier om te minderen ten behoeve van kwetsbare kinderen. Voor €10 kunnen we al schoolspullen geven aan een kind. Iets minder voor jezelf, is iets meer voor een kwetsbaar kind.”

Linda de Mol, LINDA.foundation: “Ik realiseer mij terdege dat ik het heel erg goed heb en mijn kinderen altijd een fijn thuis heb kunnen bieden waar het ze nergens aan ontbrak. Tegelijkertijd zijn er zo ontzettend veel kinderen in de wereld die in moeilijke omstandigheden opgroeien. Wij vragen mensen in Nederland die het goed hebben te kijken of ze een week lang kunnen minderen op dingen die ze makkelijk kunnen laten. Toch de fiets nemen in plaats van de auto. Een keer geen koffie buiten de deur maar thuis. Heb ik dat shirtje echt nodig? Op deze manier kun je met die kleine besparingen veel betekenen voor kwetsbare kinderen die nooit iets te kiezen hebben. Ik hoop dat heel veel mensen meedoen.”

Hoe werkt Minderen voor Kinderen?

De actie Minderen voor Kinderen bestaat uit een app, een website en een te downloaden huishoudboekje. Overal kan worden bijgehouden waarop bespaard wordt en er worden tips gegeven hoe je dit kunt doen. De Minderen voor Kinderen app kun je downloaden voor iOS en Android via de website www.minderenvoorkinderen.nl. Deze blijft het hele jaar door beschikbaar voor gebruik.

Wat je met gemak bespaart, is voor een ander heel wat waard! Doe je ook mee?

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.