By 30 augustus 2018 Read More →

De 6 grootste ergernissen van kinderspeelgoed

Ik kan geen geluidenboekje uit de kast trekken of de batterijen zijn leeg. En van uitgedroogde stiften waarvan de doppen zoekgeraakt zijn, word ik al net zo nerveus.

Ik geef je mijn 6 grootste ergernissen van kinderspeelgoed.

6 x ergernissen van kinderspeelgoed

Met twee jongens in huis, die beiden gezegend zijn met drie sets vrijgevige opa’s en oma’s is speelgoed vertegenwoordigd in alle hoeken en gaten van ons huis. En het liefst van het kaliber; lawaaierig, breekbaar en bestaand uit zoveel mogelijk (kleine) onderdelen. En dat is nu precies waar ik met je over wil hebben. Ik geef je 6 dingen van kinderspeelgoed waaraan ik mij vreselijk erger.

#1 Kleuren speelklei door elkaar gemengd

Toen een vriendin van me zei dat ze zich ergerde aan het feit dat haar zoontje altijd alle kleuren klei door elkaar mengde, kon ik mij daar maar moeilijk iets bij voorstellen. Nu heb ik zelf kinderen, die ook nog eens dolgraag kleien. Begrijp me niet verkeerd: ik juich dat alleen maar toe. Maar alsjeblieft laat de blauwe klei bij het blauw en meng het geel niet met rood. Binnen no time hadden we ook hier alleen maar bruine speelklei en zagen alle kleitaartjes eruit alsof er op gescheten was.

#2 Stiften zonder dop

Ik ben gezegend met creatieve kinderen. Het gen hebben ze vast van ons beiden geërfd, want we zijn zelf ook altijd creatief in de weer. Er wordt hier dus wat af geknutseld en getekend. Maar als ik ergens een bloedhekel aan heb, dan zijn het wel uitgedroogde stiften. Ik weet niet wat onze kinderen ermee doen, maar netjes de dop op de stift doen nadat ze deze hebben gebruikt is er veelal niet bij. Aan het einde van de kleurbeurt heb ik dan ook altijd meer stiften over dan doppen.

Batterijen die leeg zijn, stiften die droog zijn, playmobil wat incompleet is en ga maar door. Roelina geeft je de grootste ergernissen van kinderspeelgoed.

#3 incomplete Lego sets en playmobilpoppetjes

Ik krijg er echt jeuk van, serieus! Ik kan geen Legocreatie in elkaar zetten of er mist wel een lampje of een stuurtje. Ook onze playmobilpoppetjes missen al net zo veel als het Legovolk dat in ons huis bivakkeert. Of onze jongens het opvreten, ik heb werkelijk geen idee. Want waarom in vredesnaam maken de producenten van dit speelgoed het allemaal zo klein?!

Lees ook: 5 x waarom je geen Lego in huis moet halen

#4 Puzzels waarvan er stukjes missen

Van grote vloerpuzzels tot ingewikkelde 3D puzzels, puzzelen doen we hier bij de vleet. Niets is echter zo’n domper op de feestvreugde, dan wanneer je tot de ontdekking komt dat er een essentieel puzzelstukje mist. Incomplete puzzels; ik word er gek van.

#5 Speelgoed en geluidenboekjes met lege batterijen

Het is niet dat ik mijn kinderen geen lawaaierig speelgoed gun, integendeel. Maar soms krijg ik er wel echt de kriebels van. Want als het lawaai maakt, vreet het batterijen en niets is zo vervelend als een plastic speelgoedautootje te moeten openschroeven, met een jammerend kind aan je been omdat het ding het niet ‘doe-hoet’.

#6 Boeken met missende bladzijdes

Je kunt hier geen boek openslaan of er zit een scheur in. Dit komt omdat ik na onze oudste zoon, die in de regel erg zuinig is op zijn spullen, beviel van een kleine sloopkogel. Geen speelgoed is veilig in zijn handen en er is geen boek te vinden waaruit geen bladzijde mist.

Opgeruimd staat netjes

Dat kinderspeelgoed niet voldoet aan het ideaalbeeld dat ik ervan had, voordat ik moeder werd, heb ik gauw naast mij neergelegd. Van mijn ‘hier in huis geen geestdodend, bontgekleurd kinderspeelgoed, maar alleen hout want dat stimuleert de creatieve geest zo goed’-devies is dan ook vrij weinig terecht gekomen. Maar speelgoed dat geen geluid meer maakt of uitgedroogde klei waarvan de originele kleur niet meer is te herkennen, heeft ook zo zijn voordelen. Het is dé reden om de boel thuis eens lekker op te schonen.

Weg met die rommel, in de kliko ermee! Opgeruimd staat immers netjes! En voor wie denkt: ‘ach die arme kindjes?!’ Al het speelgoed is vervangbaar!

(c) Can Stock Photo / famveldman

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

Roelina is een ‘working mom’ van twee zoons (Finn en Olle) en een engelmeisje (Jasmijn), dat 2 weken na haar geboorte is overleden. Ze is gelukkig ongetrouwd met haar allerbeste vriend waarmee ze samenwoont in, zoals zij zelf zegt, haar huishouden van Jan Steen. Roelina werkt 36 uur in de week in de marketing en propt haar vrije tijd vol met hobby’s.